Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8139.JPG

Kletskevers

Hallo allemaal! Na een 2e lockdown, waarin we de feestdagen klein vierden en er weer het beste van maakten gedurende de noodopvang, zijn we in februari 2021 fris van start gegaan met Tinker-Bell 2.0

 

Naast baby- en peutergroepen beschikken we nu ook over dreumesgroepen. Er werden nieuwe samenstellingen gemaakt en de groepen werden daarop aangepast. De kletskevers, bleven de kletskevers! Wel kregen we er 2 nieuwe juffen en een aantal nieuwe peutervriendjes bij. En ook een aquarium vol vissen! Allemaal goed ontvangen!!!

 

De start van Tinker-Bell 2.0 was meteen een hele bijzondere, want de natuur had een verrassing voor ons in petto! Wat hebben we genoten van alle sneeuw- en ijspret. Het naar buiten gaan was was wel een hele klus… want mutsen/ sjaals/ handschoenen/ skibroeken en snowboots! De juffies kregen het er warm van. Maar eenmaal buiten waren we dat als sneeuw voor de zon vergeten. Lekker even afkoelen tijdens een winterse wandeling, met sneeuwballen gooien of even bij het schaatsen kijken en dan terug binnen nagenieten van dit alles en weer gezellig opwarmen samen.

 

In maart kondigde het voorjaar zich voorzichtig aan. Het thema ‘eet smakelijk’ sloot daar perfect bij aan. Op de groep creëerden we onze eigen mini-tuin. In een kleine kas kweekten we tuinkers, bleekselderij, tomaten- en paprika plantjes. Iedere dag kijken we even hoe het groeit en bloeit!

 

Uiteraard werd er ook geknutseld. We maakten onze eigen pizza’s en stempelden met halve appels. We kregen lekkere trek bij het zien van al die lekkere dingen. En zo kwam het dat we op een heuse proeverij gingen. Het hoogtepuntje van deze periode, want we mochten in de dorpsstraat op visite bij de kaasboer, de bakker en de visboer. Daarbij mochten we niet alleen even binnenkijken. Er werd ook geproefd! Wat een leuke ervaring was dat!!!

 

Nu de eerste zonnestralen ons kikkerlandje langzaam weer opwarmen kijken we ook weer uit naar lange bakfietstochten. Zo zijn we al naar het Geertje gefietst met zijn allen. Helaas mochten we nog niet over de kinderboerderij rondlopen. Maar vanuit de bakfiets hebben we wel de lammetjes en de geitjes bewonderd. En de juffen kochten in de landwinkel boerenyoghurt en geiten- en koeienkaas. Terug bij Tinker-Bell werd er uiteraard weer gesmuld… en dat proeft naar meer!!!

 

Laat het mooie weer maar komen! Wij zijn klaar voor nog meer leuks… Groetjes van juf Eyra, juf Esther, juf Ginny, juf Leah en juf Rianne… en een dikke knuffel van jullie Kletskevertjes natuurlijk! Tot de volgende keer!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl