Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8139.JPG

Kletskevers

Lieve allemaal, de Kletskevers hier met alle ditjes en datjes van het afgelopen kwartaal. Laten we beginnen bij het begin; het thema van deze maand was LENTE! En daar sloot alles op aan, want we vierden Pasen en we lazen uit de voorleesbox van Boer Boris. Daarbij kwamen alle dieren aan bod en leerden we ook nog een nieuw liedje. Al zingend sprongen we in de bakfiets en fietsten we naar een echte boerderij, het Geertje! Daar kochten we yoghurt en kaas en zagen we waar dit alles vandaan komt. Het begint allemaal bij de koeien, die precies vandaag voor het eerst de wei in mochten. Een spektakel om te zien! Ook zagen we allemaal baby-dieren, heel aandoenlijk… Over baby’s gesproken, in april werd Celine grote zus van baby Novi en ook Fleur kreeg er een zusje bij, Beau. De dametjes stralen van trots en deelden uit op de groep!

 

En toen volgde mei… terwijl alle vogels een ei leggen, gingen wij aan de slag met moederdag. Knutselen, gedichtje maken, inpakken, hartje erop! We deden het met heel veel liefde.

Vervolgens knutselden we vrolijk door voor het thema verkeer. We maakten een autobaan en een verkeersbord. Ook gingen we veel wandelen om eens bewust kennis te maken met dit thema. We oefenden bij het stoplicht en bij het zebrapad. En we keken naar alle verkeersborden en het vervoer om ons heen. Er valt nog heel veel over te leren. Maar het begin is gemaakt!

We eindigden dit thema met een leuke activiteit. Er kwamen 2 mannen naar Tinker-Bell met een echte jeep en een echte camper. We mochten ALLES bekijken en kropen zelfs achter het stuur. Heel stoer! Met hemelvaart en Pinksteren in het verschiet kondigden de eerste vakantiegangers zich aan. En ook deze maand weer baby-nieuws. Marijn werd grote broer van een zusje, Rosan. Met de bakfiets gingen we op (k)raamvisite!

 

En toen was het alweer juni en brak de zomer voorzichtig aan. De stage van juf Leah liep op zijn eind. Maar een echt afscheid bleef uit, want ook al is ze nu niet meer ‘onze stagiaire,’ ze blijft wel bij Tinker-Bell en daar zijn wij maar wat trots op!

Met het thema zomer kunnen we alle kanten op… We zijn al gaan picknicken in het Floriadepark. Er waren waterspelen op het plein. En bij de bibliotheek haalden we boeken over zon, zee en strand. Ook gingen we naar het Noord AA waar we met onze blote voeten door het water heen liepen. Spetteren maar! En alsof dat nog geen avontuur was organiseerden we ook nog een modderdag! Zand en water, de perfecte combinatie… niet iedereen was enthousiast want “daar word je vies van!” Maar al snel leerden we dat vies worden best heel leuk kan zijn. Goed voorbeeld doet volgen!

 

Lieve allemaal, dit waren onze avonturen op een rijtje. Maar zoals jullie weten zijn wij Kletskevers altijd klaar voor nog meer avontuur… dus kom maar 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl