Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8139.JPG

Kletskevers

Hallo, daar zijn we weer! Graag vertellen we jullie over onze avonturen in het afgelopen kwartaal. In oktober zijn, wij kletskevers, de herfst vrolijk tegemoet gegaan. We hebben parapluutjes geknutseld en herfstwandelingen gemaakt. Ook kwam de fotograaf langs op Tinker-Bell. Hij heeft ons weer op de gevoelige plaat gezet.
De papa en mama kwamen hun slangen showen op Tinker-Bell. Alles peuters keken hun ogen uit! Dat vonden we wel wat hoor. De papa van Mylow vertelde over de slangen en daarna mochten we de slang zelfs aaien!

In november hebben de juffies alle kindjes geobserveerd! Dat kost veel tijd en concentratie. Maar het is altijd weer nuttig om te doen. De kindjes beleven er zelf ook veel plezier aan. Bijvoorbeeld bij het maken van de bloemproef. Een knutsel waarbij we op inzicht en motoriek letten.

Ook de bakfiets bleef niet onbenut in deze dagen. We trotseerden de kou en de regen en fietsten naar het Balijbos of rond het noord-AA.

Het knutselthema was ‘ziek zijn.’ Maar omdat de heel wereld op dit moment al draait om ziek zijn hebben wij ervoor gekozen hier een draai aan te geven, want ‘hoe blijf je eigenlijk gezond?’ Groente en fruit eten, water drinken, voldoende slaap, lekker buiten spelen met het zonnetje op je snoet… noem maar op!

Half november kwam de beste man in ons kikkerlandje aan. Sinterklaas! Wie kent hem niet?! Dansen en zingen, boekjes lezen van Sint en Piet, kruidnootjes bakken, schoentjes zetten, knutselen, poppenkast, een heuse 5 december speurtocht en pietengym… het kwam allemaal aan bod!

We waren nog niet helemaal bekomen van het Sinterklaasfeest toen alle voorbereidingen voor kerst van start gingen. Maar die voorbereidingen mochten niet lang duren, want voordat we het goed en wel doorhadden werd de tweede lockdown van dit jaar aangekondigd. Wederom een gekke situatie, want dit went nooit!

Maar goed, het werd vanzelf kerst en ook de jaarwisseling liet niet op zich wachten. We hopen dat jullie er thuis een gezellige tijd van hebben gemaakt. En dat jullie het fijn en plezierig hebben met elkaar! Ook hopen we jullie in het nieuwe jaar snel weer te mogen ontvangen. Dag allemaal en hopelijk tot snel!!!

 

Liefs juf Jitka, juf Ginny en juf Rianne.

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl