Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8139.JPG

Kletskevers

Tinkerbelletje Kletskevers  juli/aug/sept ‘21

 

Hallo lieve allemaal! De zomer is alweer voorbij! En hoewel het weer een beetje wisselvallig was hebben wij toch alleen maar leuke dingen gedaan. In juli knutselden wij vliegers van papier en verfden wij kreeftjes met onze handen voor het thema Zomer. Uiteraard gingen we er ook op uit! Op de bakfiets gingen we naar het Balijbos voor een heuse picknick in het gras. Op de dagen waarop het zonnetje echt zijn best deed fietsten we naar het Noord AA. Daar speelden we dan met onze blote voetjes in het zand. Tot we er genoeg van kregen. Dan mochten we met onze juffe aan het wandeltouw door het water heen banjeren. Dat deden we dan heel braaf… tot er 1 begon te spetteren, meestal de juf ;) Daaropvolgend gingen we los natuurlijk! Iedereen nat terug naar Tinker-Bell, waar we onze kleren dan aan het droogrek hingen en in onderbroek afwachten tot alles weer droog was, hihi. Gelukkig duurde dat nooit lang. Ons favoriete uitje blijft toch de zandspeeltuin. Klimmen, klauteren en gillend van de berg afrollen of hangend aan de kabelbaan. We konden er geen genoeg van krijgen!

 

In augustus ging het thema Dieren van start. Juf Ginny tekende een groot dierenfeest op onze ruiten. Van boerderij tot jungle dieren! Tijdens de eetmomenten spraken we over onze huisdieren. En we toverden de slangenhuid tevoorschijn die we afgelopen herfst van de ouders van Mylow kregen na hun slangen demonstratie. Nu durfde wel iedereen even te voelen ;) We speelden spelletjes als’welkdier ben ik?’ Waarbij we aan de hand van juf haar beschrijving mochten raden. “Ik ben zwart van de aarde want ik leef onder de grond, ik zie niet zo veel ook al kijk ik goed rond… op zoek naar een worm of een spin of iets anders lekkers om te eten. En de tunnels die ik graaf zijn te lang om te meten!” EEN MOL, klonk het dan in koor door de oudste peuters. EEN MOL, klonk de echo geroepen door de jongste peuters. Bij de bibliotheek haalden we dierenboekjes. We mochten ze zelf meehelpen uitzoeken. En dat deden we keurig netjes!

 

In september volgde het thema Beroepen. Dit thema bracht prachtige gesprekken met zich mee. Bij de vraag ‘wat wil je later worden?’ kwamen de meest variabele antwoorden ter sprake. Van Elsa tot de plisie (politie) en van Cars auto tot boer! Ook papa of mama was een veel benoemde reactie. Een hele eer voor jullie, want dat betekend dat jullie een goed voorbeeld voor jullie kletskevers zijn! Voor dit thema staan er in oktober nog meer leuke activiteiten gepland. Maar daarover vertellen we jullie de volgende keer weer meer. Voor nu sluiten we af, terugkijkend op een goed geslaagde zomer. Alle vakanties zitten erop en we beginnen vol goede moed aan de herfst die komen gaat!

 

Lieve groetjes juf Eyra, juf Esther, juf Ginny, juf Rianne en onze kersverse stagiaire juf Iris!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl