SAM_8139.JPG

Kletskevers

Hallo allemaal.

 

Het is weer tijd voor een nieuw bericht van de Kletskevers.

Zoals altijd hebben we weer veel leuke dingen gedaan!  

Voor het thema “kleuren en vormen” hebben we een vis gekleurd en vormen in allerlei kleuren opgeplakt, in de kring hebben we spelletjes gedaan zoals “kun je raden, kun je raden van je tiereliereleur wat is dit voor een kleur”. We kunnen nu de kleuren en vormen al veel beter herkennen ook hebben we weer veel liedjes gezongen .

 

 Er is ook weer flink gewandeld door de dorpsstraat, naar de dierenwinkel, in het park en langs de molen, we vinden steeds weer nieuwe avonturen om te beleven.

 

Uiteraard hebben we ook een paar EXTRA leuke dingen gedaan;

Zoals een poppenkast op de gang met alle peuters van tb 1, het was superleuk met een discofeestje erbij. Het ging over Maximiliaan Modderman die een feestje gaf.

Het was wel een beetje een gek boekje dat wel.  

Ook zijn we naar de Floriade speeltuin in Rokkeveen geweest.

Daar hebben ze een coole draaimolen en schommels.

 

De nationale voorleesdagen zaten ook vol met leuke activiteiten. We zijn met de bakfiets naar de bied in het stadshart gegaan. Hier hebben we boekjes gelezen en in de speelhoek gespeeld. Daarna zijn we in de boekenwinkel gaan kijken voor een nieuw voorleesboek. We hebben toen het boek gekozen over die muis die niet kan slapen. Hierna zijn we met ze allen patatjes gaan eten in een lunchroom. Dat was toch een feestje!

De mensen om ons heen worden ook altijd zo blij als ze ons voorbij zien wandelen, keurig aan het touw , de “ooohhhh wat schattig en aaaahhh wat doen ze het goed!”vliegen ons altijd om de oren ;)

In deze week werd er ook extra voorgelezen. Dit keer mochten er ook opa’s en oma’s komen voorlezen dat was heel leuk en speciaal, gezellig met zn allen op de grote bank in de voorleeshoek. Zo kwam de oma van Mila voorlezen, de opa en oma van Mick, de oma van Luuk… ze vonden het stiekem ook wel een beetje spannend.

 

Bij de nationale voorlezen  werd een ook een prenten boek van het jaar gekozen. Dat was dit keer Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Dit boek hebben we dan ook voorgelezen aan de kinderen. Ook hebben we nog een poppenkast voorstelling gekregen over het boek en kwam er iemand van de bibliotheek die het boek kwam voorlezen.

 

Op de groep hebben we nieuwe vissen op de groep. Twee mooie goudvissen. 1 is helemaal oranje en de ander is oranje met wit en heeft wat bruine vlekjes.

 

We hebben nu een ‘sensobak’ op de groep. Dit een grote plastic bak gevuld met ongekookte macaroni. Ook zitten er bakjes, schepjes, bekers en lepels in de bak. Hier kunnen de kinderen dan mee spelen. Dit vinden ze ook erg leuk. We hebben ook nog twee andere sensobakken een met dieren en de ander met kleine schepjes en bekertjes.

 

We hebben een mooie nieuwe keuken op Tinkerbell. De week van het plaatsen was wat gek voor de kinderen en ouders. Zo werden alle kinderen op gebracht en gehaald door de deur aan de zijkant. Gelukkig duurde het maar een week. De klusjesman vonden ze wel heel leuk en interessant.

 

Er zijn veel kindjes zindelijk geworden de afgelopen dagen. Super knap! Wat worden jullie toch allemaal groot. Wist u dat u de juf om tips kan vragen als u niet goed weet hoe u dit aan moet pakken of als het niet lukt en u graag wat tips wil.

 

Ook hebben we vorige maand afscheid moeten nemen van Kyan. Hij is 4 jaar geworden en is naar de basisschool toe. We missen je Kyan maar we wensen je nog veel plezier op de basisschool. Helaas moeten we ook deze maan afscheid nemen van Indy. Ook zij word 4 jaar en gaat naar de basisschool. We gaan er een leuk afscheid feestje van maken en wensen Indy alvast veel plezier op de basisschool.

orig_collega-gezocht_600ea.jpg

Kom werken bij Tinker Bell!

Wil jij de BBL-Opleiding gaan doen? Ben je nog aan het studeren en zoek je een leuke stage of zoek je een leuke baan in de kinderopvang? 

 

Ben je gek op kinderen? Zoek je een plek waar jouw mening ook mee telt?  Waar je meedenkt in het vormen van het beleid? Waar eigen initiatief wordt gestimuleerd en waar jij je eigen ideeën ook kwijt kan?  

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Wij zoeken pedagogisch medewerkers, stagiaires, BBL-studenten die enthousiast zijn en graag werken met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.  

 

Enthousiast geworden?  Mail naar info@tinker-bell.nl

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl