Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8139.JPG

Kletskevers

Hallo lieve ouders, hier een berichtje van De Kletskevers!

Het 1e kwartaal van dit jaar is voorbij gevlogen. Storm, regen, wind en sneeuw, we hebben alles gehad. Op naar het zonnetje.  We hopen weer veel  naar buiten te gaan, wandelen en buitenspelen. Naar het Pleintje en van de glijbaan roetsen.

Op Tinker Bell leren wij veel en wij spelen ook heel graag samen met elkaar.

Niya gaat altijd op ontdekkingstocht. Ze snuffelt overal. Vaak is zij in de slaapkamer te vinden. Wanneer wij haar niet kunnen vinden, dan heeft zij zich daar verstopt :). De mandjes van de kindjes heeft ook haar interesse. Wat zou daar allemaal inzitten?  Tasjes openmaken, ritsjes open en dicht doen. De mandjes verplaatsen, ze is er maar druk mee. Quirijn neemt zo af en toe een boek van thuis mee. En daar moeten de juffies dan uit voorlezen. En sommige van zijn boekjes kent hij helemaal uit zijn hoofd; hij weet precies waar alles staat!  Finity wordt al een hele dame en regelt alles zelf……zodra haar luier  nat is doet ze alles uit. Tijd voor de wc dachten de juffies. En jawel ‘ik ben al groot’, vond  Finity vanzelfsprekend.

Elena roept de hele dag: “ik ben een prinses, ik ben Elsa”. En zo loopt zij in haar glimmende jurk, op hakjes in de groep. Noud krijgt een zusje in de zomer. Hij kijkt er al heel erg naar uit. “Ik weet het niet, waar ze nu is”. Sem K. gaat ineens behoorlijk kletsen. Hij benoemt de plaatjes uit alle boekjes en hij zingt zelfs het Goedemorgen-lied al mee.  Lieke telt af…. Het duurt niet heel erg lang meer voor ze naar de basisschool gaat. Tot die tijd is zij  ‘hulpjuf’ geworden en helpt ze ons af en toe met de vaat. Emily O. is dol op verkleden. Van hakjes tot Crocs.  En van jurkjes tot petje. Niets is haar te gek!  “Allemaal”, roept ze dan.

Sami speelt het liefst met de autootjes en de garage. Sem en Fien zijn de beste maatjes. Zodra ze elkaar zien overleggen ze samen wat ze vandaag gaan doen.  Alles wordt bij elkaar geraapt en ze gaan picknicken. Ze lopen  wel 10 x het lokaal rond tot ze samen een plekje hebben gevonden om te picknicken. Ah…..hier gaan we zitten en alles wordt uitgestald. De poppenmoeders zijn Inaya, Amber en Emily O.  Amber kan uren bezig zijn met het aan- en uitkleden, bedje opmaken, de dekentjes gladstrijken en de poppen goed leggen in bed. En ja, ze krijgen ook nog te eten.  Emily sjouwt ook de hele dag met de pop,  ze kan er geen genoeg van krijgen.

Inaya gaat graag boodschappen doen. Haar boodschappenmand is altijd goed gevuld, alles zit erin; van groente tot pizza. Aan tafel zitten en met de boerderij spelen doet zij ook heel  graag. Marlon is grote broer geworden. Hij heeft een zusje gekregen waar hij heel gek mee is.  Hij doet ook graag hele wilde dieren na en brult als een tijger!  Chelsey vindt dit allemaal  geweldig om te zien en te horen en loopt achter Marlon aan. Soms lijkt het op een grote optocht. Chelsey wordt grote zus.  De hele dag roept ze mogelijke namen voor haar broertje op. ‘Vince’ is favoriet, die moet het worden volgens haar. Deacon en Justin zijn broertjes, zij klimmen en klauteren graag.  De vensterbank is hun favoriet. Ze zetten graag koffie en thee voor de juffies. Dat vinden de juffies best lekker, ze worden maar weer verwend! Jesse en Julian A. zijn helemaal weg van de duplo, samen bouwen ze  hele flats en geweldige hoge torens en ingewikkelde autootjes met alles erop en eraan. Ze rijden met hun auto’s het hele lokaal rond.  Ze bouwen ook graag een spoorbaan, als het kan gaat hij onder de grote tafel door.

Nathan is onze klusser, hij klust de hele dag door, hier zagen , daar timmeren. Zijn zakken zitten vol gereedschap. Als het klussen is  geklaard, dan is het tijd voor de training! Hij stroopt zijn broekspijpen op tot zijn knieen en gaat trainen. Hij maakt hele diepe kniebuigingen en loopt helemaal rood aan….zo ik heb lekker getraind en gaat weer verder met klussen. Teun  en Julian W. zitten het liefst op de bank met een boekje, lezen doen zij graag. In het keukentje zijn ze ook vaak te vinden, het oventje in- en uitruimen, in de pannetjes roeren en wat lekkers maken, dat vinden ze leuk. Lilly is 2 jaar geworden en dat hebben wij gevierd. Het was een heel gezellig feestje. Lilly had haar mooiste feestjurk aangedaan, rose met allemaal sterretjes. Wat was ze prachtig! We hebben voor haar gezongen en hoera geroepen. Voor de juffies had ze heerlijke paaseitjes meegenomen. Ze roept ook de namen van de kindjes van  de groep. Vincent gaat bijna naar de basisschool. Hij zingt: “Ik heb een toe- toe—toeter…..Hallo allemaal wat fijn dat je er bent…!”.  

Vincent had thuis verteld dat de juffies dol zijn op appeltaart. Op de vrijdag daarna kwam hij binnen met een vers gebakken appeltaart,  hmmmm…… Inmiddels zit Jesse nu op de basisschool, ook hebben wij zijn feestje gevierd en hij vond het allemaal best spannend. Veel plezier Jesse op je  nieuwe school. Chelsey is grote zus geworden, zij heeft een broertje gekregen, en zijn naam….jawel hoor Vince!  Mama en papa van harte gefeliciteerd!

 

Prietpraat  De Kletskevers:

Marlon komt nog wat slaperig de slaapkamer uitgelopen.  Chelsey: “Marlon, wat ben jij verlegen.”

Marlon:  “ik ben niet verlegen!”  Chelsey: “wat is er dan mis met je?.”

Amber leest  een boek  van Ert en Ernie (Bert & Ernie )

Gabriella komt met rauwkost langs……. Vincent: “IK EET THUIS”

 

We gaan hier nu op Tinker Bell nog even verder spelen, tot de volgende keer maar weer!

Groetjes van de juffies en alle Kletskevers! Toedeloe!

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl