duckipedia-speurneuzen-png.png

Speurneuzen

Het tweede kwartaal van 2023 zit er alweer op! En wat is er weer veel gebeurt. We praten jullie graag bij;

 

We namen afscheid van onze grote vrienden; Verelique en Kayden die beiden bij de Beestenboel zijn gaan spelen. Ryan nam afscheid om bij de Kletskevers aan te sluiten. Door het raam kunnen we nog naar elkaar zwaaien. Wanneer we afscheid nemen van kindjes hoort daar altijd ook weer een nieuw welkom bij. Meave, Jens en Mia maken onze groep weer compleet!

 

En dan nemen we jullie mee naar de maand april. De maand waarin we pasen vierden met een overheerlijke paaslunch, knutsels van konijntjes en kippen, verstop-spelletjes met eieren en nog veel meer leuks. Na pasen werden de knutsels opgeborgen voor in onze plakboeken en gingen we verder met het thema ‘Lente en Dieren.’ Een thema dat goed aansluit bij dreumesen. We stalden onze little people popjes uit op kleine grasmatjes en speelden daarmee. We bezochten de kinderboerderij en maakten een prachtige kleurplaat! En toen we allemaal klaar waren lag er nog meer knutselwerk voor ons klaar, want ook moederdag was in aantocht. Zo trots als een pauw op onze werkjes… en bovenal op onze mama’s natuurlijk!!!

 

In mei startte het thema ik voel, ik hoor, ik ruik en ik proef. Een thema dat heel veelzijdig is. In de klikborden hingen we plaatjes van onze zintuigen en een foto van een baby die heel vies kijkt bij zijn groentehapje. Die laatste vonden we prachtig natuurlijk! Alle andere plaatjes werden bijna dagelijks benoemd. En dan vertelden we ‘met je oren kun je horen en met je neusje kun je ruiken.’ Daar zongen we dan ook een liedje bij dat eindeloos door ging, want met je handjes kun je klappen en met je voetjes kun je stampen. Spelenderwijs leren. We krijgen er geen genoeg van!

 

Ook deden we als dagverblijf mee aan de peuter4daagse dit jaar. Voor ons voor de allereerste keer en dat bleek een groot succes. Na de grote opening op maandag besloten de dreumesen op dinsdag aan te sluiten. We vielen met onze neusjes in de boter… of nou ja, in de kibbeling eigenlijk. De wandeling van vandaag was inclusief een bezoekje aan de visboer. En ondanks dat wij met onze billen in de bolderkar zaten kregen we wat lekkers! Lief he?!

 

Niet alleen de kindjes hielden zich met het thema bezig. Ook alle juffies. Zo was er deze maand een vergadering die over eten ging. Er waren hapjes waarbij proeven centraal stond. En we discussieerden over ‘hoe bied je iets aan, hoe gaan we ermee om als kindjes niet eten’ en ga zo maar door. Ook wij leren dagelijks van elkaar als PM’ers.

 

Eind mei volgde het onvermijdelijke afscheid van juf Britt. We maakten er toch een fijn feestje van en kregen allemaal een lief knuffelbeertje cadeau. Dag lieve juf Britt, we gaan je missen hoor!

Juni brak aan, zonder juf Britt. Juf Ingeborg kwam ons team versterken. En wat zijn we blij met een collega als zij, want met vaderdag, de fotograaf en modderdag in het verschiet konden wij wel een extra paar handen gebruiken.

Momenteel zijn we druk met het thema ‘onderwaterwereld.’ We zingen over visjes in het water en lezen over de dieren in de zee. Het zomerse weer leent zich voor waterspellen zodat wij ons ook als visjes in het water wanen. Heerlijk toch?! Zo kunnen we er wel nog even tegenaan!

 

In juni behaalden de juffies van Tinker-Bell een theorie- en een praktijk examen voor de stint. De dreumesen van 2 jaar en ouder mogen mee op reis. Lekker een rondje om het Noord-AA met de wind in onze haren. Of naar het Balijbos om daar naar de kinderboerderij te gaan. Dat zou leuk zijn!

 

Waar hard gewerkt word mag ook gerust worden. Zo staan de zomervakanties alweer voor de deur. Juf Mirjam is momenteel op vakantie en zal opgevolgd worden door juf Rianne en dan ook juf Ingeborg. Voor een ieder van jullie die nog op vakantie gaat, GENIET! Tot de volgende keer!!!

orig_collega-gezocht_600ea.jpg

Kom werken bij Tinker Bell!

Wil jij de BBL-Opleiding gaan doen? Ben je nog aan het studeren en zoek je een leuke stage of zoek je een leuke baan in de kinderopvang? 

 

Ben je gek op kinderen? Zoek je een plek waar jouw mening ook mee telt?  Waar je meedenkt in het vormen van het beleid? Waar eigen initiatief wordt gestimuleerd en waar jij je eigen ideeën ook kwijt kan?  

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Wij zoeken pedagogisch medewerkers, stagiaires, BBL-studenten die enthousiast zijn en graag werken met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.  

 

Enthousiast geworden?  Mail naar info@tinker-bell.nl

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl