duckipedia-speurneuzen-png.png

Speurneuzen

Lieve allemaal, graag willen we jullie vertellen hoe het ons vergaan is in de afgelopen maanden. Er is weer veel gebeurt bij de speurneuzen. Hugo, Talitha, Jixx en Vince zijn naar de peutergroep gegaan. Dat is wel even wennen, want wie moet nu de klas verbouwen? De groep op sleeptouw nemen om doelloos rondjes te gaan rennen? En wie gaat er nu onbeperkt Frozen liedjes voor ons zingen? Jazeker, jullie worden gemist hoor!

Gelukkig worden we weer vergezeld door nieuwe kindjes. Bodhi, Thijs en Jake hebben een warm welkom gekregen van hun speurneus-vriendjes. Zij mogen nu de groep gaan verkennen, de juffies aftasten en hun plekje komen veroveren zodat ze een mooie tijd tegemoet gaan bij ons. 

In de afgelopen periode zijn Sam, Finn en Kayden grote broer geworden. Alle 3 hebben ze een zusje gekregen. Wat een avontuur is dat geweest! Ze vertellen erover op de groep 'baby huilen.' En ze laten ons kleine rollenspellen zien wanneer ze met de pop spelen, want ze weten nu precies hoe het moet.

In oktober hebben we veel snottebellen gezien. Maar we hebben ook prachtige herfstwandelingen gemaakt. Het thema natuur paste erg goed bij deze periode. We zongen over kleine egeltjes, de eekhoorn met zijn lange staart en over de mol met zijn brilletje op. We zochten herfstblaadjes en kastanjes en maakten hier een voelbak van. Ook hebben we een boom geknutseld voor in ons plakboek. En de brandweerman kwam langs om ons alarm te testen. We waren erg onder de indruk van de herrie! 'Tatuuuh Tatuuuh, brandweermannetje, doof dat vlammetje, Tatuuuh Tatuuuh, blussen maar!' Dat blussen zal niet nodig zijn, want het alarm werd weer goedgekeurd hoor ;)

In november was er het thema verkeer. We speelden met auto's en zochten buiten het bouwverkeer op om daar eens een kijkje te nemen. 'Gragwagen' en 'Haafmagine' leerden we zeggen. En binnen knutselden we een vliegtuig met daarop een foto van onszelf als piloot! Stoer he?! 

En ineens was daar december... de drukste maand van het jaar! De thama's bieden zich vanzelf aan. We zongen Sinterklaasliedjes en deden pietengym, we bakten pepernoten en keken poppenkast. We gingen zelfs naar het huis van Sinterklaas en verdienden allemaal een pietendiploma omdat we zo goed mee deden! Met kerst versierden we de klas en verfden we een grote kerstboom in onze luiers. Lekker knoeien was dat! We aten allemaal lekkere dingen zoals kerststol en kerstkransjes van koek. We genoten van de lichtjes en de gezelligheid. En toen was daar oud & nieuw! Wij sloten het jaar rustig af met een pyjamadag op 30 december...

Lieve allemaal, we wensen jullie een liefdevol en gezond 2023 toe! 365 nieuwe dagen vol wijsheid en geluk! Laten we er iets moois van maken met zijn allen!!!

Groetjes van de Speurneuzen.

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl