Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
SAM_8098.JPG

Beestenboel

Hallo allemaal,

Jeetje mineetje wat vliegt een jaar toch voorbij! Het is gewoon alweer 2019…

Onze laatste maanden van 2018 zijn dan ook zo snel voorbij gegaan. We hebben een hele hoop meegemaakt en beleefd. En er was beloofd om dit keer een extra uitgebreid verhaal te doen. Dus ga er lekker voor zitten, neem er wat te drinken bij en veel leesplezier!

We beginnen altijd met het vertellen met wie er weg is gegaan. Onze lieve Emily is 4 jaar geworden en is naar de basisschool gegaan. Heel veel plezier op school! Fien mag vanaf nu op maandag weer bij de Kletskevers gaan spelen. Dat vinden we erg jammer, want het was altijd heel gezellig met Fien. Kom je af en toe nog even kletsen en knuffelen/gek doen? Ook juf Mariska heeft de Beestenboel verlaten. Zij gaat aan de slag bij de Speurneuzen. Gelukkig komt ze nog regelmatig even langs om met ons te kletsen en te knuffelen. Helaas gaat het met juf Delphine nog niet zo goed. Maar langzaam aan gaat het steeds een beetje beter en hopelijk komt ze in 2019 weer helemaal terug. Dat zou fijn zijn…

En omdat juf Mariska weg is en juf Delphine nog niet beter is, hebben we een nieuwe juf erbij gekregen. En dat is juf Melissa! Wat fijn dat zij voor ons zorgt en dit ook zo goed doet ondanks dat het voor haar allemaal nieuw is… We zijn heel blij met haar en vinden haar echt een hele lieve juf!

Fréderique heeft haar babygroep verruilt voor de Beestenboel. En ondanks dat het allemaal een beetje wennen is doet ze het zo goed. Ze vind het leuk om in het keukentje te spelen of met de poppenwagen door het lokaal te wandelen. En wat kan ze goed opruimen! Daar kunnen veel grote peuters nog een hoop van leren. Maar niet alleen opruimen kan lastig zijn. Ook als je een bepaald iets zoekt kan dat soms best lastig zijn. Het is een optie om gewoon alle bakken speelgoed om te gooien op zoek naar die ene auto. Niet de handigste manier. Bliss dacht weet je wat, ik vraag het gewoon aan de juf. “Heb jij de rode pietenmuts gezien?” De juf antwoord “Ja hoor, die ligt daar op de bank’’ De opmerking van Bliss daarna maakte de juf hard aan het lachen “Ohnee, ik heb echt met m’n neus gezocht’’… GE-WEL-DIG!!! 

Naast kerst en oud&nieuw hebben we ook nog een hoop verjaardagsfeestjes gevierd. De meiden Liv, Joselynn en Joya werden 3 jaar oud! De jongens Jaxx, Diamond en Ayven werden 2 jaar oud! HIEP HIEP HOERA! Gelukkig houden de kinderen bij de Beestenboel wel van een feestje. En dan vooral van dansen… Met discolichten erbij word het feest pas echt compleet! Justin is 1 van die feestbeesten. Wanneer hij om iets over half acht gebracht word door zn vader, wilt hij het liefst meteen de muziek op volume 10 en gaan… Alleen vind de juf dat wel net echt ff ietsje te vroeg. Justin moet toch echt even geduld hebben! Naast Justin vind ook James V het super om te dansen… Nou ja dansen? James springt en stuitert er vrolijk op los door het hele lokaal! En dan hebben we ook nog Ayven… Die doet naast dansen en springen er ook nog bij zingen ‘lalalalalala’… Wat een gezelligheid!!!

We hebben natuurlijk ook nog Sinterklaas gevierd. Liedjes zingen, het boek lezen van Klaasje en natuurlijk heel veel kruidnootjes eten. De juf ging ze niet eten, maar probeerde er een toren van te bouwen. Dat was best lastig… Zeker toen Jones bedacht om de juf te plagen door heel hard te gaan blazen tegen de toren kruidnootjes. Een lol dat Jones had als de toren weer om viel, haha! Op 5 december werd er plots heeeeeeel hard op de deur gebonkt. James N schrok zich een hoedje, maar wat werd hij enthousiast toen hij zag dat er in de gang heel veel cadeau’s lagen. Het liefst had hij ze meteen allemaal open gemaakt… Maar helaas, er lagen ook cadeau’s bij van de andere groepen. Dus wachten we netjes op onze beurt met het open maken van de cadeau’s… Sint en Piet hadden voor ons een nieuwe puzzel gekocht. En heel veel paardjes van My Little Pony… Joya, Roza en Michaëla hebben zich er de hele middag mee vermaakt! Een geslaagd cadeau dus! Net als de puzzel trouwens, want er zijn nogal wat puzzelfanaten bij de Beestenboel. Jake legt met gemak de grootste vloerpuzzel terwijl hij pas 2 ½ jaar is, topper! Roos vind het vooral leuk om bij zoveel mogelijk puzzels de stukjes eruit te halen en dan de juf te roepen om te helpen, want samen puzzels maken is toch het leukste wat er is! Deacon en Joselynn zijn ook van het precisie werk… Zij kunnen als de beste kettingen rijgen. Zeer geconcentreerd gaat het touwtje door de kraal. Mooi om te zien hoe bij elke kraal het makkelijker en makkelijker gaat… 

Maar ook knutselen hebben we natuurlijk gedaan. Zodra Bastian en Maxime zien dat er geknutseld mag worden zijn ze er als de kippen bij. Wat vinden ze dat toch leuk om te doen. En het eindresultaat is elke keer weer prachtig! 

Onze boefjes Jaxx en Diamond… Ze zien er zo schattig uit, maar ondertussen! Vooral als het bedtijd is kunnen deze twee er in bed een feestje van maken! Gewoon je bedje uit kruipen als de juf even niet kijkt… oh,oh,oh! Stiekem moet de juf er wel om lachen… Maar hup snel je bed in want vanmiddag kunnen we weer grapjes maken!

En over grapjes gesproken. Liv en Sophia houden van grapjes maken… En het mooiste is nog, ze moeten er zelf het hardst om lachen! Waardoor de rest van de groep en de juffen ook moeten lachen… Soms moet zelfs de juf zeggen dat het nu klaar is met de grapjes en dat we weer serieus gaan doen… Maar vaak mislukt dat compleet en moet iedereen weer zo hard lachen, hihi! 

Bik is een stoere jongen. Vorige keer vertelde we al dat hij alles weet van haaien en dino’s. Maar hij weet ook veel van auto’s… En Cars is toch wel 1 van zijn favoriete films. Ook kan hij de juf heel goed ‘verleiden’… Wanneer hij eigenlijk nog een slokje water moet drinken zegt hij ‘Als ik nog 1 slok neem dan krijg ik ECHT buikpijn’. Die Bik weet het mooi te vertellen!

 

Dit was het verhaal van deze keer!

We wensen iedereen een ontzettend goed en gezond 2019!

Liefs van alle Beestenboelers en juffies!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl