20161129_152749.jpg

Lollifanten

Lieve ouders,

 

Er zijn alweer drie maanden voorbij. In die tijd hebben wij Zehra, Emilynn, Aleya en Tigo mogen verwelkomen op de groep. We hebben Shenandoah, Logan, Mason uitgezwaaid naar de basisschool. We wensen ze veel plezier!

Gwinn, Maxwell, Kyra en Ravi hebben grote stappen gemaakt want ze zijn in de afgelopen periode zindelijk geworden :-)

We zijn het nieuwe jaar begonnen met het thema "winter". Tijdens deze periode hadden we ook de voorleesdagen. Tijdens deze dagen is er een lieve medewerker van de bibliotheek langs geweest. Ze heeft ons op een interactieve manier voorgelezen uit het boek " Maximiliaan Modderman geeft een feestje". Door middel van een poppenkast bracht zij het verhaal tot leven.

Het voorlezen met de medewerker vonden wij zo leuk dat we de volgende dag met de bakfietsen naar de bibliotheek zijn geweest. Daar hebben de kinderen zelf boekjes uitgekozen die we met elkaar hebben gelezen.

Als kers op de taart kwmen verschillende familieleden ons voorlezen om het thema af te sluiten. Alle opa's, oma's, ooms & tantes waren van de partij! De kinderen waren enorm trots hierop.

Van februari tot maart hebben we het thema "kleuren, vormen en tellen" gehad. En wat hebben we hier veel van geleerd! Tijdens de wandelingen ontdekten we dat we dit thema in alles kunnen terugzien. We hebben de kleuren van de natuur benoemd, verschillende vormen gezien en alles geteld wat we tegen kwamen.

Toen de dagen minder mooi waren voor een wandeling, hebben we verschillende knutsels gemaakt over dit thema.

Op 27 maart is het thema " lente & dieren" begonnen. Het weer zat meteen mee dus we zijn met de bakfietsen naar de kinderboerderij gereden. Hier hebben we verschillende schattige dieren gezien. Veel van de dieren wisten we al te benoemen bij naam. Over sommige dieren hebben we geleerd. Achter de kinderboerderij vonden we een pad dat ons naar de speeltuin leidde. Helaas was het erg modderig dus hier komen we met de mooie zomermaanden zeker nog een keer terug! Als alternatief, zijn we over een avontuurlijke wiebelbrug gelopen! We hebben enorm gelachen met elkaar! Omdat het weer goed bleef, hebben we gelijk de mogelijkheid gepakt om een speurtocht te doen. We hebben plaatjes geprint over de lente en dieren. We hebben bijna alles in de natuur gevonden wat erop de plaatjes stond. De vlinder liet zich niet zien, daart was het nog te koud voor. 

Voor nu gaan we verder met ons " lente en dieren" thema en daarrna volgen weer andere thema's. Hierover meer in het volgende kwartaalstukje!

 

Tot over drie maanden! 

orig_collega-gezocht_600ea.jpg

Kom werken bij Tinker Bell!

Wil jij de BBL-Opleiding gaan doen? Ben je nog aan het studeren en zoek je een leuke stage of zoek je een leuke baan in de kinderopvang? 

 

Ben je gek op kinderen? Zoek je een plek waar jouw mening ook mee telt?  Waar je meedenkt in het vormen van het beleid? Waar eigen initiatief wordt gestimuleerd en waar jij je eigen ideeën ook kwijt kan?  

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Wij zoeken pedagogisch medewerkers, stagiaires, BBL-studenten die enthousiast zijn en graag werken met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.  

 

Enthousiast geworden?  Mail naar info@tinker-bell.nl

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl