20161129_152749.jpg

Lollifanten

Lieve ouders,

 

Wat zijn de drie maanden weer voorbij gevlogen. We hebben weer afscheid genomen van kinderen,  zo zijn Djayden en Sophia naar de basisschool gegaan en Logan gaat volgende week naar school. We hebben gelukkig ook weer nieuwe kinderen erbij gekregen. Zo ging Sem weg en daar kregen we zijn broertje Finn weer voor terug. Ook kregen wij Lio, Zev en Maysah op de groep erbij.

 

Vanaf het nieuwe jaar nemen wij ook weer afscheid van juf Leah en juf Rianne, zij gaan weer terug naar hun eigen groepen. Hiervoor krijgen wij juf Angela terug. Zij gaat op maandag, donderdag en vrijdag bij de Lollifanten werken. Op woensdag komt juf Ingeborg bij ons op de groep erbij.

 

De kinderen doen allemaal goed hun best om zindelijk te worden bij de Lollifanten. Zo zijn Lienna, Kyann, Joel, Ravi, Kyra en Midas zindelijk geworden, we zijn super trots op jullie!! Gwinn is er ook al bijna….goed bezig hoor!

 

Afgelopen maand hebben we Sinterklaas en Kerst gevierd. Met de Sinterklaas week gingen we pepernoten bakken, Pietengymen, naar het huis van Sinterklaas, kijken naar een poppenkast en de Sint kwam zelfs een mooie tent brengen!

Met Kerst gingen we met de bakfiets naar de Driesprong, daar gingen we kijken naar alle mooie lichtjes en de mooie Kerst versieringen. We hebben ook Kerstkoekjes gebakken en mooi versierd. De kinderen hebben mooie Kerstballen gemaakt voor in onze Kerstboom. Jullie kunnen echt heel goed knutselen!

 

We hebben momenteel 19 kinderen bij de Lollifanten:

– Maysah: Zij is nieuw bij de Lollifanten en ze doet het nu al super goed. Ze kan heel goed puzzelen en dat doet ze ook heel graag. Ze speelt ook graag met haar nieuwe vriendinnen in het winkeltje en met de poppen.

– Shenandoah: Zij helpt de jongere kinderen graag, met hun schoenen en jassen aan doen. Ze helpt ook graag bij onze buren, ze vermaakt en verzorgt de baby's heel goed. Knuffelen met de juffen kan ze echt als de beste.

– Livy: Zij is onze allemansvriend, ze rent en vliegt alle kanten op en veel kindjes rennen haar achterna. Ze houdt duidelijk niet van regen, want zodra het regent zegt ze: “Juf, het is echt takken weer! Echt waar hoor juf!” hahaha.

– Mason: Hij is er van overtuigt dat de baby in mama haar buik, een jongetje is. Papa en mama krijgen het over een paar weken te horen, hopelijk zullen we het dan weten of Mason gelijk krijgt. Spannend hoor!

– Lio: Lio moest in het begin echt even wennen aan de nieuwe groep en de nieuwe juffen. Maar nu is hij helemaal op zijn gemak en gaat het heel goed met hem. Hij knuffelt graag met de juffen (heerlijk!!) en hij speelt graag aan tafel met de puzzels en hij kletst graag met de juffen. Heel goed van jou Lio!

– Logan: Hij is ons oudste kindje van de groep, hij is pas geleden vier jaar geworden! Deze week ben je voor het laatst. Tjonge, wat gaan we jou missen zeg! Wat gaan we jouw gezellige praatjes en jouw slimme oplossingen missen lieverd.

- Liënna: Zij is zo ontzettend snel zindelijk geworden. Zelfs in de nacht geef ze aan wanneer ze naar de wc moet, echt heel knap! Op de groep is ze vooral bezig met alle poppen en de baby's verzorgen, ze is erg zorgzaam. Als ze buiten is dan heeft ze niet alleen grote lol met de Lollifanten, maar ook nog met haar oude vriendjes en vriendinnetjes van de Dribbels.

- Joël: Hij is één van onze wervelstormen van de groep. Hij vermaakt zich prima met al zijn vrienden hier. Ze rennen en vliegen het hele lokaal door en af en toe neemt hij de rust om super goed te puzzelen. Puzzels van 28 stukjes is de max op onze groep en dat is voor jou makkelijk te doen.

- Gwinn: Hij is flink aan het oefenen met zindelijk worden. Soms gaat het zelfs al bijna een hele dag goed! Het duurt niet lang meer en dan is hij helemaal zindelijk! Als de andere kindjes even vergeten zijn wat de regels zijn, dan helpt hij ze wel even herinneren haha. Handig voor de juffen!

- Kyra: Zij is grote vriendinnen met Bowie. Zodra zij elkaar zien dan geven ze een gil en dan glimlachen zij van oor tot oor. De hele dag spelen zij met elkaar en hebben ze de grootste lol. Kyra kwam op een dag zonder luier naar binnen en in ene keer was zij ook gewoon zindelijk, wat ontzettend knap!

- Midas: Hij komt altijd voorzichtig binnen met zijn giraf, maar al snel is hij wel weer ontdooid en gaat hij met de jongens het hele lokaal door. Van de stille jongen is dan niets meer te zien, jij bent dan één van onze wervelstormen haha. Hij is een ontzettend slimme jongen, die zelfs zijn eigen verjaardagstraktatie ontwerpt.

- Maxwell: Hij maakt grote sprongen met zijn taalgebruik. Hij leert steeds meer woorden en zijn zinnen worden ook steeds langer, echt heel goed. Buiten wandelen vindt hij helemaal geweldig, alles wordt benoemd en hij kijkt goed in het rond wat er allemaal te zien is. Ook het spelen met onze rijstbak vindt hij geweldig, met bakjes en schepjes kan hij tijden spelen met de sensorische bakje.

- Ravi: Ook Ravi schiet vooruit met zijn taalgebruik, super goed hoor! Ravi onthoudt echt heel veel, alle namen weet hij te benoemen en zelfs van de andere groepen. Voor wij het wisten was hij ook in ene keer zindelijk, wat ben jij goed bezig!

- Kyann: Ook Kyann is helemaal zindelijk geworden, zonder problemen kan hij nu een dag zonder luier. We hebben net nieuwe (moeilijke) puzzels op de groep en die maakt hij met gemak. Ook kan Kyann plotseling langs kruipen en een brul eruit gooien, dan speelt hij een dino. Weer een andere keer kruipt hij langs en dan miauwt hij als een poes. Hij is van alle markten thuis haha.

- Noé: Zij speelt heel graag dat zij zelf een baby is, dan ligt zij op de bank met een zogenaamde speen in haar mond en dan 'huilt' zij totdat haar vriendinnen haar komen troosten of haar een fles komen brengen. Ze kan al goed puzzelen, puzzels met negen stukjes kan zij al gewoon!

- Maeve: Kleine grote meid, jij kan uren lang in de winkeltje achter de kassa spelen, zelf winkelen,  afrekenen ook zelf winkeltje inrichten, prachtig om te zien. Buiten stap jij van een fiets in de auto, van auto in de huisje of gezellig potje voetballen, buiten zijn vindt jij geweldig.

- Bowie: Onze crea-Bea, op de groep hebben wij een sensorische bak vol met rijst, pasta, bakjes en schepjes en jij gaat meteen aan de slag met ,,taartjes van maken,, kan makkelijk. Jij bent al zo groot dat jij niet meer hoeft slapen. Jouw beste vriendin is Kyra en andersom is het ook zo.

- Rosalia: Onze prinses, jij zorgt elke keer voor higt thee, met lekkere taartjes. Lekker zingend en omgekleed als Elsa loop jij vanaf ochtend door het lokaal, super leuk. Ze gaat ook mee met de toiletronde super goed van je!

- Zev: Welkom kleine vriend. Vanaf  de eerste dag toen jij bij ons kwam spelen voelde jij je al gelijk thuis, dat vinden wij erg leuk. Jij doet graag alles mee en maakt veel vrienden bij Lollifanten. Jij observeert alle kindjes en jij krijgt veel indrukken mee. Buiten is jouw favoriete speelgoed een loopfiets en daarmee maakt jij wel 100 rondjes :)

 Groetjes de Lollifanten

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl