Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten

Lieve Lollifanten,

 

Het jaar begon met de komst van Yassir, een klein ventje waar alle kindjes dol op zijn. Ze zorgen goed voor hem. Yassir heeft zijn draai goed gevonden op de groep. Helaas gaat de komst van nieuwe kindjes ook altijd gepaard met grote kinderen die overgaan naar de basisschool. Deze keer is dat onze Hugo. Alvast heel veel plezier op de basisschool lieve Hugo.

In januari begon iedereen weer opnieuw na een heerlijke kerstvakantie. De kerstboom en de lichtjes weer weg en de gemaakte knutsels mee naar huis. We begonnen te werken aan emoties. Elk kind had een gezicht geplakt en daar een emotie aan gegeven. Ook hebben we regelmatig een emotiespel gespeeld over de verschillende soorten emoties. De kinderen mochten zelf iets vertellen over wat er bij de gegooide emotie paste.

 

“Verdrietig of blij,

Kijk eens naar mij,

Heb ik verdriet,

Of ben ik blij,

Kijk naar mijn lip,

Nu kijk ik sip,

Kom dichterbij,

Nu kijk ik blij!”

 

Thema bewegen kwam hierna. We bouwden het lokaal om in een gymlokaal. Jullie gingen onder de tafel door, over de banken heen en door de tunnel. Muziek aan en gymen maar! We knutselden een haas met losse lichaamsdelen, die we vast hebben gezet met splitpennen. Elk kindje mocht de haas beplakken met figuurtjes.

Ook het kuiken plakten we vol met veren. Een gezellige boel in het lokaal en gezellig met Pasen. Met Pasen zingen we het volgende liedje (Youtube):

 

“Ik zag twee hazen, vlak voor Pasen,

Zitten in een weiland,

Met een mandje vol met eitjes,

Vlug aan het verven met zijn beidjes,

Kijk eens hier, kijk eens daar,

Nu zijn alle eitjes klaar.”

 

We hopen dat iedereen een gezellig Pasen heeft. Alvast hele fijne dagen gewenst.

 

Kai

Je bent pas geleden 3 jaar geworden, dit hebben we gezellig gevierd met een hoed, feeststoel, feesttaart en een hele hoop gezang. Je genoot van je feestje en je vroeg dan ook steeds aan de juf: “Is het al tijd voor mijn feestje juf?”

Je bent ook op skivakantie geweest. Je genoot van de sneeuw en de slee. Ga je volgend jaar skiën? Net zoals je grote zus?

 

Fabiënne

Jij bent een echte snoeperd, want zodra de juf het fruit of groente gaat schillen, zit jij aan tafel. En af en toe als de juf even niet kijkt is er opeens een hapje uit de komkommer of appel. Hahaha kleine deugniet! Ook houd je erg van tekenen en puzzelen. Papa en mama hebben al een heleboel tekeningen van jou mee naar huis genomen. Je maakt er elke keer dat je bij de Lollifanten bent wel drie of vier.

 

Alicia

Jij bent gek op koken en op juf Cathy, want jij noemt elke juf steevast Cathy, Cathy, Cathy hahaha. Als jij bij TinkerBell bent ben je te vinden in de keuken. Jij brengt de juf heerlijke thee, koffie, pannenkoeken en tosti’s. Overal op tafel en in de kasten vinden we creaties van jou. Bekers, borden, messen liggen met van alles klaar, te wachten om opgegeten te worden.

 

Yassir

Je begint je draai te vinden, dat merken de juffen goed. Je komt nu lachend binnen en als we goed luisteren, zing je altijd wel een liedje. De Toet Toet baan, die we van Fabiënne gekregen hebben, daar speel je veel mee. Je bent dol op de auto’s.

 

Florine

Je bent een vrolijke noot op de groep. Je haalt grapjes uit en je lacht het hardst als de juffies even een gek momentje hebben. Als je lekker aan het spelen bent, dan kan je uit het niets in ene keer naar de juffen lopen en ze een dikke knuffel geven. Daar genieten we allemaal heel erg van, wat ben je toch een lieverd! 

 

Adem

Je ziet dat je al een stuk meer gewend bent bij de Lollifanten. Je komt vrolijk binnen en je weet de weg naar de auto’s al meteen te vinden. Soms durf je het al stiekem aan om jouw leukste auto af te pakken van een ander kindje. Als we daar wat van zeggen…nou nou…dan kijk je toch boos haha. Dat boos kijken, daar ben je echt een ster in! Maar gelukkig veranderd deze boze blik al snel weer in een brede glimlach als je weer verder gaat spelen. 

 

Figo 

Het afscheid van mama of papa is een beetje lastig, maar gelukkig merken we daar na twee minuten al helemaal niets meer van. Je gaat vaak rustig aan tafel zitten, maakt puzzels, speelt met de Bumba tablet, gaat kleuren of je kijkt naar de andere kindjes met ‘Gijsje’ in je hand. Je vermaakt je altijd prima en als je weer even gewend bent, dan ga je los haha. Je gaat van de bank af en je speelt met alles wat je maar kan vinden.

 

Otis

Zodra je binnen kwam bij de Lollifanten leek je al helemaal op je gemak. Je bent lief voor de andere kindjes en voor de juffies. Jouw glimlach tovert al een glimlach op de gezichten van de juffies. We hebben jouw verjaardag gevierd en wat vond je het geweldig. 

 

“Lang zal hij leven,

Lang zal hij leven,

Lang zal hij leven in de gloria,

In de gloria,

In de gloria.”

 

Bij elke gloria gingen jouw handen hoger in de lucht en werd jouw glimlach nog groter. Je genoot van de aandacht en het kon niet lang genoeg duren voor jou.

 

Hugo
Wat ben jij gegroeid! Je wordt nu bijna vier jaar en bent ook echt toe aan de kleuterklas. De moeilijke puzzels kun jij erg goed maken en je zoekt duidelijk uitdaging. Gelukkig vind je racen met de auto's, spelen met klei en knustelen nog wel heel leuk!
Deze week ben je jarig en kunt dit helaas nu niet met ons vieren op de groep maar we hebben wel bij jou je verjaardags hoed en plakboek afgeleverd zodat je er thuis een superleuk feestje van kunt maken en zodra het weer kan kom je het inhalen bij ons op de groep! We gaan je erg missen maar  wensen je heel veel plezier op school toe!

 

Cayden

Nog maar heel heel even en dat ben jij een grote broer!!
Die verandering merken we nu al duidelijk bij jou! Zo ben je steeds meer aan het praten en vooral op momenten dat je het normaal erg lastig vind om je gevoelens uit te drukken ga je nu steeds beter aangeven wat je wilt en wat je niet wilt. Hier oefenen we nog wel mee door maar het gaat al heel goed! Ook ga je steeds vaker mee naar de wc en even oefenen om een plasje te gaan doen! Erg knap van jou!

 

Harvey

Jij bent ons eigen stuiterballetje! Of het nou aan tafel, op de grond, met buitenspelen of met wandelen is maakt niets uit! Je bent zo enthousiast dat je er letterlijk van rond gaat springen!
Je bent ook bijna altijd vrolijk en dat werkt erg aanstekelijk! Je maakt ons dan allemaal aan het lachen en bent zo echt het zonnetje in huis! Ook gaan de Nederlandse woordjes steeds beter! Soms begin je in het Engels maar draait het dan snel om naar Nederlands, goed hoor!

 

Yara

Sinds kort heb je een heel mooi brilletje. Hierdoor lijkt het of je weer helemaal lekker in je velletje zit en ben je weer erg gezellig en echt jezelf! Je draagt hem graag en hij staat je ook prachtig! Zo fijn dat je nu weer alles goed kunt zien! Je gaat al een tijdje goed mee naar de wc maar sinds kort geef je zelf al goed aan wanneer je echt moet plassen, snel snel ga je naar de wc en dan komt er een grote plas! Dat duurt niet lang meer!! Je bent al toe aan echt grote peuter puzzels en het liefst samen met Madelief maak je deze. Wat een goede vriendinnen zijn jullie toch!

 

Mack

Je bent pas geleden grote broer georden van zusje Maddy!
Wat ben jij trots en wat geniet je hiervan! Ze lijkt enorm op jou en ineens ben jij een hele grote jongen geworden. Soms is het even lastig om afscheid te nemen maar zodra mama uit het zicht is gaat dit weer goed gelukkig! Samen met vriendje Cayden speel je de hele dag en ook aan tafel kan jij je heerlijk vermaken. Dit doe je het liefste met klei, wat kun je daar toch mooie dingen mee maken!

 

Madelief

In korte tijd heb jij enorme sprongen gemaakt! Dat is natuurlijk niet gek want je bent dan ook alweer drie jaartjes oud geworden! Op de groep heb je dit heerlijk gevierd en lekker getrakteerd voor de kindjes! Sinds kort ben je helemaal zindelijk en ga je keurig op tijd naar de wc! Ook vind je het erg fijn om de juf te helpen en zodra het tijd is om uit te kleden om naar bed te gaan help jij uit jezelf de kleinere peuters met uitkleden.. Heel lief van jou!

 

Lars

Er was een periode waarin je het lastig vond om bij ons te komen spelen, afscheid nemen van mama vond je niet zo fijn en je had even nodig om je plekje te vinden. Dit lijkt helemaal verleden tijd te zijn en we zien nu bijna elke dag een hele vrolijke Lars binnen komen!
En als Lars vrolijk is dan bedoel ik ook echt vrolijk! Je zingt erop los, danst er gezellig bij en je vertelt ons het liefst hele verhalen! Je vrolijkheid trekt zoveel kinderen aan en je hebt dan ook vele vriendjes! Je hebt zelfs af en toe kleine boeffen streken waar we stiekem wel een beetje om moeten lachen, al laten we dat natuurlijk niet aan je zien! ;-)

 

 

 

Lieve kindjes, 

Wat is dit toch een gekke tijd. De juffen missen jullie heel erg!

Knuffelen, spelletjes spelen, samen leren, wandelen en zingen… 
Gezellige verhaaltjes lezen.

We hopen dat jullie het thuis erg fijn hebben met elkaar en dat we gauw weer met jullie samen kunnen zijn, kunnen spelen en knuffelen!

Voor nu een hele grote knuffel op afstand en tot snel!

Dikke knuffel van juf Mylene, Cindy en Cathy

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl