Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten/Dribbels


Hallo iedereen,

Hier een leuk stukje nieuws over onze gezellige groep de Lollifanten.
Na een heerlijke zomervakantie zijn nu bijna alle kinderen weer terug en hebben wij de mooiste verhalen mogen horen over het strand, de zon, zwembaden met natuurlijk zwembandjes om, alle vriendjes en over alle lekkere ijsjes die de kinderen hebben gegeten!
Helaas komt aan alles een eind en zijn we weer in het normale ritme wat wij erg gezellig vinden want dan zijn we weer compleet op de groep!

Wel hebben we van een aantal kinderen afscheid moeten nemen. Zo zijn Nina en Hugo naar de basisschool en zijn de broertjes Tim en James met ze mee gegaan naar het kinderdagverblijf op school.
Yara heeft twee maanden bij ons gespeeld en is nu weer terug gegaan naar Australië. Het was wel heel gezellig dat je er bent geweest!
Afgelopen week heeft ook onze tweeling Aya en Jenna afscheid genomen van de groep en de juffen om te gaan wennen en naar groep 1 te gaan! Ook jullie zullen we echt gaan missen! Veel plezier kindjes met jullie nieuwe grote stap!

Gelukkig hebben we wel weer nieuwe versterking op de groep! De kindjes Harvey, Taina en Cayden zijn er gezellig bij gekomen en wat gaat dat al goed! Ze zijn al helemaal gewend en vermaken zich prima!

Naast onze nieuwe kleine peutertjes
Is er nog meer "klein" nieuws!
Zo heeft Hugo een zusje genaamd Yara gekregen en is Phoebe grote zus geworden van broertje Harvey!
Veel plezier als grote broer en zus!

Het is al eventjes geleden maar wij hebben een hele leuke "modderdag" beleefd met onze kinderen. Lekker oude kleren aan en ravotten met zand, water en aarde! Wat hebben de kinderen ervan genoten! Met een kwast en modder werd er geverfd en gekleurd. Met de blote voetjes lekker in een modderbad en met je vingertjes even goed voelen hoe de modder nou echt aanvoelt!
Alle kinderen die dag kregen een welverdiende diploma mee naar huis!

In de zomer hebben wij gewerkt met het thema: "Onderwaterwereld"
De kinderen hebben de mooiste creaties gemaakt waaronder een heuse zee schildpad en nieuwsgierige kwallen! Zo leuk om al die verschillende creaties te zien!
Eigenlijk moesten de creaties meteen mee naar huis volgens de kinderen maar in het lokaal hebben we er nog even wat langer van genoten..

Sinds kort hebben we een zandbak op ons pleintje zoals de meeste ouders thuis al ondervonden hebben haha
De kinderen genieten hier erg van en spelen graag met het zand en de schepjes.

Harvey is ook vaak in de zandbak te vinden, in plaats van met het zand spelen springt hij er middenin! Harvey is het jongere broertje van Rayden maar van dat "jonger" wilt hij niet zoveel weten! Hij wilt niet onder doen voor de grote kindjes, en klimmen en klauteren kan hij als de beste!

Je kunt aan broer Rayden al echt merken dat hij groot wordt! Hij maakt de lastigste puzzels, hoe meer stukjes hoe beter en het liefste van Cars. Zijn favoriete film.
Rayden is erg zorgzaam, zo let hij er vaak op dat de juffen wel wat drinken en eten als de kinderen aan tafel gaan. Lief hoor!

Ook aan onze nieuwe aanwinst Cayden kun je niet merken dat hij nog jong is.
Het speelgoed is allemaal zo interessant en oh wat doe jij al goed mee in ons peuter ritme!
Vooral met de poppenwagen en keukenspullen speel jij graag, dan ben jij degene die voor de kleintjes zorgt! 😉

Een paar van onze peutertjes maken grote sprongen in hun taal ontwikkeling. Steeds meer woorden en zinnen worden er gebruikt en ook de liedjes worden steeds meer en beter mee gezongen!
We merken dan ook dat deze peuters veel naar elkaar toe trekken in hun spel.

Zo hebben we onze "zanger" van de groep Bram die uit volle borst en héél serieus ons goedemorgen lied mee zingt!
Quinn kan al hele goede zinnen spreken en zo komen we er goed achter wat hij nou echt leuk vind om te doen en wat hij allemaal beleefd heeft!
Onze Hugo is nu ook steeds meer aan het kletsen. Dat hij goed kan praten wisten wij al maar soms was dat toch best een beetje spannend met al die kindjes om je heen.
Gelukkig lijkt hij helemaal zijn plek te hebben gevonden en babbelt hij er lekker op los.
Ook spelen met de jongens en de treinen en auto's vind hij erg leuk!
Waar voorheen Phoebe het soms wat spannend vond om mee te doen met de groeps activiteiten heeft ook zij haar plek gevonden en verteld ze ons allerlei gezellige verhalen en natuurlijk ook over haar kleine broertje Harvey..

Naast de gezellige babbels hebben we ook een lief clowntje op onze groep genaamd Mack! Altijd in voor ondeugende acties waarbij hij een gezicht kan trekken waar je meteen om moet lachen!! Mack is dol op de auto's en de garage speelt dan graag avonturen na!

Wie ook erg met puzzelen bezig is, is Ella.
Het liefste de prinsessen puzzel waar we er een paar van hebben dus zij kan haar lol op!
Samen met de juf kan ze heerlijk puzzelen en als de puzzel dan af is glimt ze van oor tot oor en laat ze de puzzel trots aan iedereen zien!!

Femke is onze grootste Lollifant op dit moment, dat kun je goed merken aan haar!
Zo zorgt ze graag voor iedereen en kookt de lekkerste gerechten met bijbehorende drankjes voor zowel de juffen als de kindjes en poppen.. Met een handtas om haar schouder en een mandje in haar hand kan ze hele scenario's na spelen! Als de juf even nadenkt over een liedje bijpassend bij een bal verzint Femke er ter plekke een!

Ivy helpt graag de kleinere kindjes van onze groep. Zo helpt ze ze met sokken en schoenen aandoen, jassen aantrekken en verteld ze het als het bordje leeg is van dat kindje aan tafel. Zo lief van haar! Zo heeft de juf een extra handje hulp, handig hoor!
Ons nieuwe aanwinstje Taina vind dit ook heel fijn en laat zich graag begeleiden door de kleine juf op groep. Mede door die lieve meiden voelt Taina zich hier snel thuis!
Ivy luisterd het liefst naar K3 en kan dan heerlijk dansen samen met vriendin Femke in de prinsessen jurkjes!

Wie ook een waar dans talent is, is onze Stef!
Zodra we de cd speler pakken en Kinderen voor Kinderen of K3 aangaat springt en danst hij erop los! Hij kent bijna alle teksten uit zijn hoofd en danst hele stoere pasjes..
Wie weet een toekomstige beroemdheid?

Nu is de herfst aangebroken en is het nieuwe thema begonnen: "vriendschap en welkom herfst"

We zingen liedjes als:

"herfst herfst wat heb jij te koop?
100000 bladeren op een hoop,
zakken vol met wind..
ja mijn kind!
Ik weet niet of jij dat aardig vind"

En:

"Hè hallo, hè hallo ik ben...
Wie ben jij???"

Zo oefenen we de namen van de kinderen en moeten ze even iets "alleen" op zeggen wat soms nog best even spannend kan zijn!

Wij kijken erg uit naar de aankomende periode vol met leuke dingen! Donkere dagen met lichtjes en gezelligheid..

Tot de volgende keer!

Liefs van alle Lollifanten en de juffen,

Cathy, Mylène en Cindy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl