Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten

Tinkerbelletje van de groep de Lollifanten.

 

Wij zijn ondertussen alweer een aantal weken aan de lockdown.

Er is in de lockdown hard gewerkt om een nieuwe indeling van de groepen te realiseren op Tinkerbell. Zo zijn er nu baby- dreumes- en  peutergroepen. Ook bij de Lollifanten is er veel veranderd, zo zijn alle oud Dribbel kinderen bij ons op de groep gekomen. De kinderen zijn al erg gewend en vinden het erg leuk bij ons. Wat wel even wennen was, de verandering in de wisseling van de juffen. Juf Cathy en Juf Cindy zijn nu Dribbel juffen samen met juf Truus. Juf Ria, juf Robbie en juf Mylene  zijn nu Lollifanten juffen geworden. Gelukkig zijn de kinderen nu gewend en is de rust weer helemaal terug.

 

Natuurlijk is er na elke periode ook weer afscheid genomen van Yara, Madelief en Kai.

Fabienne is nu al aan het wennen en zal ons ook al snel verlaten. We missen de kinderen enorm, maar de basisschool is wel erg leuk.

 

Gelukkig verwelkomen we, Sophia en Macy. Welkom meiden!

 

Wat genieten we van de verschillende karakters , zo leren we de kinderen als er gedrag voorkomt dat niet leuk is om ‘stop hou op’ te zeggen. Dit zal ook op de basisschool goed van pas komen. Veel kinderen zeggen dit al erg netjes, maar we horen ook wel eens “kappen nou’ De juffen moeten dan altijd erg lachen , want dit is dan precies de juiste verwoording van het verschil op de groep haha!

Ook zijn we bezig met gezonde voeding en maken we zelf tuinkers en veldsla en tomaten. We proberen de kinderen te betrekken bij onze voeding, we hebben zelf pizza en broodjes gebakken. Kneden, rijzen, bakken en beleggen. De kinderen hebben er van genoten en de juffies ook! Onze knutsels passen we ook aan binnen het thema. We hebben winkelwagens gemaakt die de kinderen zelf konden vullen. En een broodje gezond belegd met sla, komkommer, tomaat en augurk.

Natuurlijk hoor bij gezonde voeding ook bewegen. Elke dag proberen we buiten te spelen of een bewegingsspel te doen.

 

Op het moment is het Pasen en zijn we bezig met een paasdansje. Als jullie thuis met de kinderen mee willen doen, het gaat als volgt,

 

Hip, hip, hip

wat een lange oren (flapperen met de handen boven het hoofd)

hip, hip, hip,

sprongetje naar voren(spreekt voor zich)

hip, hip, hip

sprongetje terug(spreekt voor zich)

Daar gaat de paashaas

met zijn mandje op de grond.

 

De juffen van de lollifanten zouden het erg leuk vinden als jullie er een filmpje van maken en naar ons opsturen ( tb3 at tinker-bell.nl)

 

Natuurlijk hebben we in de paasweek eieren geverfd, paasbrood gegeten, eieren verstop en gegeten. Het is een echte feestweek.

 

Het mooie weer komt eraan en de lollifanten  gaan er dan met regelmaat op uit. Laatst zijn we naar het bos geweest op zoek naar kabouters en we hebben een mooie hut gemaakt. Sommige kinderen hebben in een boom geklommen. We zullen dit soort uitstapjes nu wat vaker gaan maken. Dus als u van plan iets eerder te komen dan normaal, meldt het even aan de juffen.

 

Op naar heel veel nieuwe avonturen en tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl