Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten/Dribbels

Hallo allemaal!

Hier is een nieuw verhaal over de lollifanten. Er is veel gebeurd , er zijn 2 lieve juffen bijgekomen op de Lollifanten. Juf Cindy op de dinsdag en donderdag en juf Cathy op de maandag en dinsdag. De kinderen hebben ze al helemaal in hun hartjes gesloten. Bij binnenkomst worden ze al geknuffeld door Rayden en Tim, onze knuffelbeer op de groep. En Ella roept de hele dag juf Cathy! We kijken met veel enthousiaste uit naar deze nieuwe periode met een frisse wind. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van juf Maureen, zij werkt nu in de zorg, succes Maureen en bedankt voor alle gezellige jaren bij de lollifanten.

We hebben 2 nieuwe kindjes gekregen, Mack en James. Allebei de jongens zijn al goed gewend en spelen op hun gemak in het lokaal. Mack doet zelfs al mee met alle activiteiten. Kleuren oefenen, blokjes zoeken en liedjes zingen. Ook het benoemen van driehoek en vierkant kent hij al. Knap hoor Mack.
James is er nog niet zo heel lang, maar hij loopt door het lokaal alsof hij nooit wat anders heeft gedaan. Dat komt doordat hij een grote broer heeft bij de Lollifanten, Hugo. Ook James geniet van kringactiviteiten en blijft netjes in de kring zitten. Vooral knuffels verstoppen vind hij geweldig.....waar heeft de knuffel zich deze keer verstopt.....??

Zoals de meeste ouders weten , hebben we een Stint, waar we Zoetermeer mee kunnen rijden, we zijn al in de kinderboerderij en het Geertje geweest. Maar ook een rondje rijden is gewoon leuk. Zo kwamen we een heel groot paard tegen langs de weg, prachtig om te zien. Aya wil graag nog eens terug naar het paard.
Stef vind de Stint zo leuk dat hij liever mee ging naar de kinderboerderij dan met papa mee naar huis. Stef zijn ogen fonkelde van plezier en wees zelfs het huis van zijn oma aan waar we voorbij reden.
Nina en Femke vinden de Stint ook geweldig en praten honderduit over wat er allemaal te zien is. Kijk daar...en kijk daar! Als de dames niet in de Stint zitten ,zijn ze verkleed en dansen ze op K3. Ze zingen de liedjes ook al goed mee. Nina is al 4 jaar geworden, maar blijft tot grote vreugde van Femke tot na de zomervakantie.
Ook Hugo S gaat na de zomervakantie al naar de basisschool.

Juf Ria was pas jarig en deelde patatjes uit, de kinderen vonden het heerlijk. Meer patatjes vroegen ze, vooral Tim en Bram wilden graag wat meer. Ze genoten van deze traktatie. Al eten de jongen altijd wel erg goed warm. Het is altijd een feest om met deze grappenmakers aan tafel te zitten. Want Tim en Bram zijn de grappenmakers van de lollifanten en de kinderen zijn dol op ze.
S'middags had de juf nog een heerlijke traktatie met soepstengels en kaas dip. Rayden had alle soepstengels op en vroeg heel netjes of hij de kaas dip met zijn vinders op mocht eten. Dat mocht en de kaas drupten van zijn vingers, op de grond en stoel en kast.....het was een heel feest!
Hugo D is ook een heerlijke eter. Als hij aan tafel zit en de juf zegt dat er kip op het menu staat zegt hij tegen de juf. Dit heet kipfilet hahaha! Knappe man! Hij benoemd ook alle kinderen juffen bij naam en weet ook precies wie wat aan heeft die dag.

Phoebe speelt graag in de poppenhoek met haar nichtje Femke. De keukenspullen komen er dan bij en iedereen wordt goed verzorgd. Ook aan tafel tekenen doet Phoebe graag. De mooiste tekeningen gaan mee naar huis.
Ella zit ook graag aan tafel te kleuren, freubelen daar geniet ze van. Ze maakt ook echt een groeisprong mee, want ze praat en praat! Juf Cathy...kijk eens...juf Mylene kijk eens! Kleine meisjes worden groot.
Aya en Jenna zitten ook graag aan tafel te freubelen, vol trots laten ze hun tekeningen aan papa en mama zien. Hugo S, Aya en Jenna zijn altijd wel in voor iets nieuws en vragen dan ook aan de juf wanneer we weer met de "auto" weg gaan. Ze bedoelen de Stint. Ze vinden de Stint geweldig, ze liggen in een deuk als we onderweg zijn.

Ivy is helemaal in haar nopjes tijdens het buitenspelen. Het liefst heeft ze de roze loopfiets. Ze scheurt het plein over. Helaas is de fiets reuze populair en willen de meeste kinderen er wel even op fietsen. Binnenspelen doet Ivy en liefst met Nina en Femke, gezellig in de poppenhoek en de dokterspullen.
Quinn zingt de hele dag door liedjes, allerlei liedjes komen voorbij. Hij steekt de rest van de kinderen hiermee aan en het wordt al snel een gezellige boel bij de lollifanten. Quinn praat ook honderduit en vertelt van alles. Quinn speelt graag met de auto's en de garage.

De vakantie staat voor de deur, de zomerkleding is weer aan en de zon schijnt. We zijn veel buiten te vinden. Het is een fijne tijd! Voor de kinderen en ouders die nog op vakantie gaan, alvast een fijne vakantie en lekker genieten van en met elkaar.

Het is een roerige tijd geweest met de komst van de nieuwe gezichten van de juffen en willen graag iedereen bedanken voor het warme welkom.

Geniet van de zomer!

Groetjes van Cathy, Cindy en Mylene

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl