Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten

Lieve ouders van de Lollifanten.

 

Er is weer veel gebeurd in een korte periode.

 

De Dribbels zijn verhuisd naar Tb 2 en nu zijn de Zonnestraaltjes er voor in de plaats gekomen. De peuters zijn dol op de baby`s en andersom precies zo. De baby`s krijgen knuffels, speelgoed, speentjes, flesjes en een hele hoop kusjes. Welkom lieve Zonnestraaltjes.

 

Mason v D en Vince hebben net een baby zusje gekregen. Gefeliciteerd mannen!

 

Er zijn niet alleen baby`s op tb 3 gekomen, maar ook twee nieuwe bewoners van de Lollifanten. Janna en Olaf(namen zijn gekozen door de kinderen zelf) Het zijn twee goudvissen. De kinderen zijn mee geweest om ze te kopen en uit te zoeken. Het geeft de kinderen een rust moment om er naar te kijken, ze praten erover en je ziet ze genieten. Elk kind komt een keertje kijken, er wordt een stoeltje bij gepakt om ze beter te kunnen zien. Vooral Xavi, Mahira en Mason Z vinden het fantastisch.

 

Er zijn ook wat veranderingen binnen het team van de Lollifanten. Juf Ria is langdurig ziek en wordt vervangen door juf Cathy. Zij is bij de meeste ouders wel bekend. Cathy is een lange periode een Lollifanten juf geweest. Wij wensen Ria beterschap en een voorspoedig herstel.

 

Nu over op wat vrolijker nieuws, want Xavi en Lars zijn 4 jaar geworden, op de hielen gevolgd door Maud en Ezra. Gelukkig blijven deze kanjers nog tot na de zomervakantie.

Yara gaat in Augustus verhuizen naar de Flevopolder. Wat zullen we je missen Yara.

 

Veel ouders hebben gemerkt dat we regelmatig weg gaan met de bakfiets. We fietsen overal naar toe, naar het bos om hutten te maken of takken te verzamelen of de kinderboerderij, waar ook een leuke natuurspeeltuin bij zit. De speeltuin in Rokkeveen is ook favoriet. Hier kan je schommelen, zandscheppen, glijden en klimmen. We zullen vast en zeker naar nog veel meer mooie plekken gaan. Want Zoetermeer heeft er genoeg.

De nieuwste ontdekking is de Kikkerspeeltuin, vlakbij Tinkerbell is een speeltuin met kikker voetsporen. De kinderen hebben dit de kikkerspeeltuin genoemd. Als de juffen vragen..wat gaan we doen vandaag? Dan gillen ze in koor KIKKERSPEELTUIN!

 

Binnen Tinkerbell en ook de Lollifanten willen we graag meewerken aan het zindelijk maken van de kinderen. Ouders zijn thuis al druk bezig met potjes en toilet. Bij de toiletrondes op Tinkerbell gaan de meeste kinderen mee.

Noel, Harvey, Lars, Florine en Adem zijn pas helemaal zindelijk geworden! Super

Figo, Jenoah, Djayden, Yara, Mahira, Vince gaan ook al heel dapper mee naar het toilet. Het duurt vast niet meer zo lang tot deze kanjers ook zindelijk zijn.

 

We zijn trots op onze Lollifanten en elk kind is speciaal, zo is,

Fleurine gek op buiten spelen, ze rent het liefs het hele plein door tot het zweet op haar neus staat. Het werkt ook erg aanstekelijk want veel kinderen nemen deze activiteit over!

Xavi is zeer geliefd op de groep en wordt regelmatig uitgeroepen als beste vriend. Noel zegt nog net goedemorgen en begint al te vragen waar zijn grote vriend is. Ook Otis speelt erg graag met Xavi. Met Noel gaan ze het lokaal door met de auto`s of spelen ze in de winkel. Maar rustig knippen aan de groene tafel kunnen zeook lang volhouden.

Otis speelt graag met Xavi met de treinbaan. Er wordt een mooi treinbaan gemaakt en de wagons worden vakkundig aan elkaar gemaakt. Otis vindt het ook fijn aan tafel, puzzelen of met de kappop spelen kan hij lang volhouden.

Maar als we het over vriendschappen hebben dan noem je ook wel Maud en Yara. Ze spelen de hele dag samen in de poppenhoek, Yara verkleed zich in een mooie jurk met schoenen en loopt de rest van de dag in deze outfit. Ook wordt er vadertje en moedertje gespeeld. De meiden zijn de baby`s en Harvey is de vader. Harvey is graag bij de meiden in de buurt en leeft zich helemaal in , in zijn rol. Harvey  gaat ook graag mee op de bakfiets, naar het bos of speeltuin , het maakt hem niet uit. Lekker buiten!

Sem gaat ook graag mee met de bakfiets, maar hij heeft vooral een andere passie, De camper en de tractor. Want opa heeft deze ook!

Figo is gek op de meiden, vooral op Florine. Ze hebben veel lol met elkaar. Figo tekent prachtige regenbogen. De juf kan precies aan het kunstwerk zien, welke Figo gemaakt heeft. Prachtig met felle kleuren naast of onder elkaar.

Lars en Florine zijn ook graag samen, ze knuffelen nog steeds veel met elkaar. Ik denk dat Lars erg gemist gaat worden binnen de groep, want het is vechten wie er naast Lars mag zitten.

Vince en Mahira zijn ook echt een setje samen, ze lopen hand in hand als we gaan wandelen, ze houden de fietsen voor elkaar vrij, zitten naast elkaar aan tafel en komen voor elkaar op. Ze kunnen samen ook racen met de auto`s over de groene tafel, vooral hard en met veel lawaai haha!

Mason v D, Jenoah, Djayden en Ezra zijn onze stunters. Ze klimmen over de bank, glijden over de grijze stoelen en zijn lekker druk en wild met elkaar. Ezra vertelt ook graag over zijn nieuwe passie Dinosaurussen, Hij leest dan ook graag het boekje over de Dino op de groep.

Sophia doet het wat rustiger aan, samen met Mason Z zijn het onze jongste lollifanten. Ze kletsen beide al erg goed. En vooral van Sophia krijgen we regelmatig een kopje thee of iets te eten uit de keuken. Sophia is ook dol op poppen en is in de poppenhoek te vinden. Mason Z is al snel tevreden met een auto. Het liefst de rode sportwagen. Stevig houdt hij hem vast. Ook speelt Mason steeds meer met de jongens, hoe harder hoe beter!

Logan is onze lolbroek, altijd vrolijk en gezellig. Logan is eigenlijk overal wel blij mee. Hij verkend echt nog het lokaal. Struinen en lekker bezig onze Logan.

Als Alicia er is hoeft de juf niet meer op te letten. Sokken worden in mandjes gedaan, schoernen worden netjes onder de kapstok gezet. Alicia is een echte regel tante en weet alles over iedereen. Erg handig een extra paar ogen op de groep. Alicia  heeft een klein zusje en vertelt erg graag over haar.

Macy is onze knuffel. Ze knuffelt en kust de hele dag iedereen. Macy kan erg goed puzzelen en zit graag gezellig dicht bij de juf. Dit vindt de juf erg gezellig, want er komen dan steeds kleine kusjes voorbij.

Adem geniet van de sfeer, observeert de groep en is erg sociaal. Zit rustig te kijken of speelt. Adem is dol op alle kindjes. Adem is ook een knuffel, want de juf voelt regelmatig twee kleine armpjes op haar nek.

 

Ons laatste thema is zomer,. We hebben een mooi tropisch eiland geknutseld met parasol. Na de zomer komt de knutsel mee naar huis.

 

Wij wensen iedereen een fijne vakantie met lekker weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl