Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten

Tinkerbelletje Lolliefanten!

Welkom bij een nieuw verhaal van de lolliefanten.
We hebben afscheid moeten nemen van heel wat Lolliefanten, zo zijn Fiene en Yara naar de Basisschool gegaan. We zullen deze grote meiden gaan missen, maar wensen ze natuurlijk veel plezier.
Noah is verhuisd en is naar een ander kinderdagverblijf gegaan. Hij heeft al nieuwe vriendjes gemaakt en heeft veel plezier.


Gelukkig hebben we ook nieuwe vriendjes gekregen op de groep en dat is altijd fijn. Isaiah , Malaika, Bram en Rayden. Phoebe en Ella zijn aan het wennen bij de Lolliefanten , dus een hoop kleine lolliefantjes erbij, gezellig hoor!


De vakantie periode is weer voorbij. De meeste kinderen zijn weg geweest en kwamen met de leukste verhalen terug.
Zo is Hugo samen met zijn broer en papa en mama naar een heus kabouterhuis geweest. Met allemaal kabouter spulletjes. Gelukkig kwam Hugo terug zonder rode muts of baard! Al hadden de juffies niet raar op gekeken, want Hugo is gek op verkleden.
Nathan is samen met zijn twee zussen en papa en mama op vakantie geweest. Hij heeft daar hele stukken met een loop kar gelopen door het park. Papa moest er steeds achteraan rennen. Nathan is hierdoor erg vooruit gegaan in zijn bewegingen en de juffies zijn erg trots op onze grote knuffelbeer!
Nina en Tim zijn ook op vakantie geweest. Naar een camping aan het strand aldus Nina. Ze heeft lekker bij papa en mama in bed geslapen en ze bleef maar kletsen. Papa en mama zeiden steeds sssst sssst zachtjes praten. Maar Nina bleef lekker hard praten. Dit vertelt Nina aan de juf!


Bram is ook weer terug van weggeweest . Heerlijk genoten op de camping met zijn grote broer en papa en mama. Bram is nog maar erg kort bij ons en is nog volop aan het ontdekken hoe het bij de peuters aan toe gaat. Hij loopt tussen de grote kinderen door alsof hij dat altijd al gedaan heeft. Gezellig dat je er bent!


Malaika is ook nog niet zo lang bij ons. Zij vindt alles even leuk. Ze is een echte duizendpoot ,je vindt haar overal. Malaika houdt van ons warm eten, ze eet als een echte Bourgondiër. Ze geniet met volle teugen, alles zit onder inclusief zijzelf!
Als we het hebben over een Bourgondiër staat Aya ook wel boven op de lijst. Ze eet altijd haar bordje leeg en vraagt om een bordje extra. Tijdens het eten hangt ze de clown uit. En neemt de hele groep met zich in haar enthousiasme.
Elaysa is al erg bezig met de basisschool, al haar grote vriendinnen zijn ondertussen ook al uitgevlogen. Elaysa doet graag wat “moeilijkere” spelletjes zoals loco. Ook is ze al een echte dame, want als ze nieuwe kleren aan heeft komt ze dat vol enthousiasme vertellen. Elaysa speelt graag met my little pony’s , ze heeft er zelfs een nieuwe trui van!


Stef is erg bezig met zijn kleding, want als er in zijn tas ondergoed zit met dino’ s is hij niet weg te krijgen bij zijn tas en brult steeds opnieuw als een gevaarlijke dino! Gelukkig heeft hij ook minder gevaarlijke dieren. Want hij is gek op zijn knuffel poes, hij gaat overal mee naar toe. Niet altijd even handig, want de juffies hebben hem al regelmatig moeten zoeken. In de garage of tussen de poppenkleren. Gelukkig zijn de juffen echte Speurneuzen!
Femke verkleed zich bij de lolliefanten graag in verschillende outfits. Zo loopt ze erbij als Princes of als politieagent. Maar de oranje verkleedrok verstopt ze onder al de andere verkleedkleren. Die blijft aan. Ze verstopt hem vaak zo goed dat de juffies het pas eind van de dag door hebben. Femke wordt grote zus over een paar maanden, ze is er erg trots op want ze praat er steeds over! Leuk hoor!


Jenna haar mond staat ook niet stil, ze heeft hele verhalen! Zo speelt ze graag met de poppen en verplaats de poppenhoek het liefst naar de ingang van het lokaal. Zodat iedereen die binnenkomt erg moet opletten om niet te vallen. Schijnbaar is dat een veel betere poppenhoek.
Isaiah is onze grote hulp, hij helpt de juffies graag met schoonmaken. voor je het weet komt hij met de speelgoed stoffer en blik of stofzuiger om je te helpen. Isaiah weet ook heel goed hoe het werkt om half 5 met de koekjes. Want als alle kindjes opgegeten zijn krijg je weer een nieuwe.

De bladeren vallen van de bomen, dus we zijn volop bezig met de herfst. Zo hebben we een egel gemaakt van zoutdeeg. Erg zout, dus helemaal niet lekker. Al had Malaika daar geen moeite mee, zij nam steeds kleine hapjes. Ze keek wel wat raar, zo van…”bij mama smaakt dit toch anders…”
Met de herfst komen ook de virussen weer. Onze knuffel puk is ook ziek geworden, gelukkig zijn de lolliefanten echte verplegers. Puk kreeg prikken, pleisters, drankjes en pilletjes. Er werd voorgelezen en er werden tekeningen gemaakt. Puk is ondertussen weer helemaal opgeknapt.


Het thema hou je mond gezond is in volle gang. We hebben een mond met tandenborstel geknutseld. Daarbij zingen we dan het liedje….


Poets, poets je tanden
Altijd even goed
Poets, poets je tanden
Weet jij hoe dat moet
Eerst de linkerkant
En de rechterkant
Dan de bovenkant
En de onderkant
Nu de binnenkant
En de buitenkant
Ooooooh…….!
Poets poets,
Poets je tanden
Altijd even goed.

De lolliefanten zijn altijd dol op muziek, je hoort in alle hoeken en gaten verschillende liedjes voorbij komen. Vooral Isaiah, Aya en Jenna en Femke zingen de hele dag.
Nina wil vooral dansen en vraagt om de cd met dansliedjes. De hele klas begint te springen en te dansen. Wat hebben we een plezier.
We kijken nu al uit naar het drukke komende seizoen met Sint en kerst!

Groetjes de Lolliefanten

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl