Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten

Lieve  ouders van de Lollifanten,

 

Daar zijn we weer met een nieuw Tinkerbelletje.

Helaas begint het stukje weer over het afscheid nemen van kinderen. Otis is naar de basisschool, hij heeft het erg naar zijn zin. Otis komt nog altijd even zwaaien naar de juffies als hij zijn broertje brengt bij de Speurneuzen. Veel plezier Otis bij de basischool. Mason v D gaat ons ook verlaten, hij gaat thuis spelen. Gelukkig is Midas bij ons komen spelen. Midas vindt het zo leuk bij de Lollifanten dat hij in de avond niet meer naar huis wilt. Want op de eerste dag is hij met de bakfiets naar het Nood- AA geweest...voeten in het zand en spelen maar.

 

Helaas gaat juf Mylene de Lollifanten verlaten per 1 april. Zij heeft werk gevonden in de zorg. Maar gelukkig is juf Iris van 1 april te vinden bij ons. Heel veel plezier juf Iris. Ook van juf Britt hebben we afscheid genomen, zij is  nu aan het werk bij de Speurneuzen, we kunnen haar gelukkig nog wel knuffelen.

 

Gelukkig hebben we ook leuks nieuws, want Sem is grote broer geworden van zusje Liv. Mahira is grote zus geworden van broertje Rohil. Djayden, Midas en Logan worden over een tijdje ook grote broers. Leuk hoor al dat baby nieuws. Gefeliciteerd allemaal.

 

In januari begonnen we met thema winter. We maakten mooie sjaals, vooral het knutselen met playmais viel in de smaak. Geconsenteerd werd er geknutseld. In een mooi rijtje, met dezelfde kleuren achter elkaar of juist allemaal door elkaar.  Ons andere knutsel was een sneewpop verven van bubbelplastic. Deze knutsel zit in de plakboeken.

 

Na de winter komt het lekkere weer, zo zijn we al met de bakfiets naar het Noord- AA gefiets. De kinderen genieten er zo van. Met blote voeten in het zand...heerlijk toch!

 

Bakken voor KIKA, dat was ook leuk om te doen. Handen in het deeg en kneden maar. Vooral het deeg snoepen...juf ik kom ook wel even erbij aan tafel hahaha! Iedereen die gedoneerd heeft heel erg bedankt. De donaties zijn goed terecht gekomen.

 

Pasen is een mooi feest waarin we liedjes zingen en eieren verstoppen.

 

Hip hip hip, wat een lange oren,

Hip hip hip, sprongetje naar voren,

Hip hip hip, sprongetje terug,

Daar gaat de paashaas met zijn mandje op zijn rug.

 

 

 

 

En op de melodie, Ik zag twee beren, broodjes smeren.

Ik zag twee hazen, vlak voor pasen

zitten in een weiland

met een mandje vol met eitjes

vlug aan het werven met zijn beidjes

Kijk eens hier, kijk eens daar,

nu zijn alle eitjes klaar.

 

De kinderen lopen met paasoren en een paasmandje om de kring terwijl, wij het liedje zingen. Ook het zoeken naar paaseieren is een groot succes.

 

De lollifant kinderen worden echt al zo groot, op een paar kleine kinderen na zijn de meeste al zindelijk geworden. Knap hoor! De juffies merken het ook aan het oefenen met de kleuren en vormen. We gooien de kleuren dobbelsteen, de kleur van de dobbelsteen correspondeert met een kleur blad met liedje erop. Zo oefenen we de kleuren en liedjes. Ook zien we grote groei hierin. Verder oefenen we de vormen, cirkel, vierkant, driehoek, rechthoek en de ster. We tellen tot 10 en kijken naar elkaar wie dezelfde beker heeft. Zo oefenen we spelenderwijs en stomen we ze klaar voor de basischool.

 

Zo zijn de lollifanten elke dag fijn bezig met spel, leren en delen.

 

Groetjes van alle lollifanten en de juffies

Jam

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl