Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten/Dribbels

Daar zijn we weer met een nieuw verhaal van de Lollifanten.

Natuurlijk hebben we weer nieuwe kinderen erbij gekregen. Welkom Lars, je bent al aardig gewend op je nieuwe groep.

 

Er is een periode geweest dat het ene kind na het andere kind binnenkwam met de waterpokken. Gelukkig lijkt het nu beter te gaan en is de ziekte op zijn retour!

 

Tijdens ons thema ‘Rupsje nooit genoeg’ hadden we  rupsen op de groep die uiteindelijk ontpopten tot vlinders. Dat was een leuk en bijzonder proces om te volgen. Met het mooie weer hebben we de vinders vrijgelaten.

Na de vlinders kwamen de kuikens. De kinderen bleven maar naar de gang lopen om even bij de kuikens te kijken. De kinderen moesten erg lachen als de kuikens gingen fladderen, maar het was best spannend als de kuikens precies op de kinderen zelf neerkwamen. De kuikens poepten wel regelmatig! “Poep, poep, poep, poep” riepen ze dan in koor!

 

De ouders van Kai zijn getrouwd, Kai zag er prachtig uit in zijn mooie pak. Daarna is Kai nog mee op huwelijksreis geweest naar Euro Disney.

 

Thema Moederdag en Vaderdag kwamen voorbij, de kinderen deden goed hun best om de mooiste creaties te maken voor pappa en mamma. Voor de mamma's  knutselden we een mooi kaarsje met hartjes van vingerafdrukken. En voor de pappa's een mooie pennenhouder, leuk voor op het bureau op het werk.

 

Onze Lollifanten oefenen al goed op het toilet, knap hoor Bram, Quinn, Hugo, Kai en Ella. Muziek en dansen daar houden de kinderen wel van, vooral Yara en Madelief. Ze springen en dansen de hele dag, ze zijn ook erg gek op elkaar. Ze lachen wat af de hele dag.

 

Als we gaan opruimen, zingen we met z’n allen een liedje. Cayden zingt graag hard mee… “We ruimen alles op…. We ruimen alles op ja ja…” Cayden gaat steeds meer praten, we zijn trots op je jongen.

 

Ella kan na het spelen ook heel goed opruimen. Ze is een grote hulp voor de juffies en voor de kleinere kindjes. Samen met Ivy verkleden ze zich als heksen, met grote hoeden en jurken. Gelukkig zijn ze alleen maar verkleed als heksen en zijn het verder gewoon lieverds.

 

We hebben gehoord dat Lars heel goed is met ballen gooien op de Kermis. Hij heeft zelfs een grote Ernie knuffel gewonnen. Hij loopt hier dan ook trots mee door het lokaal.

 

Phoebe en Stef behoren tot onze grote kinderen, ze zijn dan ook erg gek op elkaar! Als er geknutseld of getekend gaat worden zitten ze vooraan. Ze maken dan ook erg mooie creaties en ze helpen de juffies zo veel als mogelijk. Dat vinden wij natuurlijk ook heel lief en fijn!

 

Quinn houdt ook erg van knutselen, vooral het knippen vindt hij geweldig om te doen. Heel geconcentreerd knipt hij mooie stukken van het papier. Quinn vindt het ook prachtig om te zingen. Hoe harder hoe beter!

 

Kai is onze Bob de Bouwer, hij loopt dan ook regelmatig rond met een bouwhelm en gereedschap. Niets is veilig hier, alles wordt meteen gemaakt door hem. Als er even niets te repareren valt, dan vindt hij het ook heel leuk om een treinbaan te maken.

 

Hugo zit het liefst in de politieauto als we buiten op het plein aan het spelen zijn. Tanken hoort daar natuurlijk ook bij. Hugo neemt die taak graag op zich en voorziet de andere kindjes dan ook goed van brandstof. “Even wachten...” zegt hij dan “Je moet wel tanken hoor!”

 

Harvey is onze clown van de groep. Hij heeft een nieuwe vriendin gemaakt en dat is Mia. Ze beginnen allebei wat meer te babbelen en hebben grote lol met elkaar. Ze bouwen grote torens met duplo en het omgooien van de torens is dan ook wel het leukste onderdeel.

 

Taina verkleed zich graag als prinses, de mooiste jurken gaan aan. En als dan ook nog eens de muziek aan gaat, dan staat ze vooraan om te swingen. Taina maakt momenteel grote sprongen vooruit en ze begint nu ook steeds meer te praten. Wat ben je goed bezig!

 

Bram kan zich heel lang vermaken met het bouwen met duplo. Hij maakt elke keer weer andere creaties, van kastelen tot auto’s hij kan het allemaal. Ook het spelen met de diertjes vindt hij prachtig, hij weet alle namen en alle geluiden van de dieren en de dinosaurussen.

 

Mack is gek op het boekje ‘Stoute hond’. Juffie zullen we het boekje over de stoute hond lezen, vraagt hij als we met z’n allen aan tafel zitten. Hij ligt dan in een deuk van het lachen als de hond weer stoute dingen aan het doen is. Hij roept dan ook regelmatig hard “Owwwww nee stoute hond!!!”

 

Fabienne is een echte regel tante. Als ze ziet dat er iets niet klopt, dan komt ze het meteen vertellen. Ze houdt erg van schoonmaken, aangezien ze het liefst de hele dag wilt spelen met het stoffer en blik van de juffies. Het is heerlijk om zo een gezellige meid op de groep te hebben.

 

De juffies wensen iedereen een fijne zomervakantie met veel zon en gezelligheid!

 

Tot de volgende keer!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl