Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
20161129_152749.jpg

Lollifanten/Dribbels

Lieve papa’s en mama’s,

Daar zijn we weer met het nieuws van de Lollifantjes en de Dribbels.

Er is weer veel gebeurd de afgelopen periode, want we hebben veel nieuwe kindjes erbij gekregen.
Zo kwamen Djenna, Mack, Guusje, Tom en Luciano over van de baby’s naar de Lollifantjes en de Dribbels.
Rayen, Denzel en Jayden zijn helemaal nieuw op Tinker Bell.
Wij zijn heel blij met al onze nieuwe vriendjes.
Omdat we zoveel nieuwe vriendjes erbij zijn gekomen, zijn de lollifantjes gesplitst en heeft Juf Ria de Dribbel groep weer geopend. Rayen, Denzel, Jayden, Djenna, Guusje, Tom, Luciano en Lorenzo zijn met Ria meegegaan naar de Dribbels
Juf Mylene en Juf Maureen blijven samen op de Lollifanten.
Half mei komt er ook een nieuwe juf. Juf Cathy, zij zal op Maandag bij de Dribbels zijn en op Dinsdag bij de Lollifanten. Welkom Cathy!

Denzel en Jayden zijn onze nieuwe tweeling en lijken erg veel op elkaar. Gelukkig foppen ze ons niet en zeggen rustig wie ze zijn. Denzel en Jayden spelen graag met de treinbaan, lekker relaxed liggen op de grond en met de treintjes rondrijden. Denzel kan ook heel goed opruimen en dat vinden de juffies echt heel fijn;).
Guusje is onze vrolijke noot. Ze speelt graag in het keukentje en laat de andere kindjes graag zien hoe iets moet. Een hulp juffie in de dop.
Djenna is ook pas een paar dagen bij ons, maar de juffies hebben haar talent al ontdekt. Djenna kan echt al heel veel liedjes zingen. Van olifantje in het bos tot Berend botje. Knap he!
Rayen is net als Djenna ook erg muzikaal. Hij kan niet stil blijven staan wanneer de radio aangaat. Lekker swingen!
Lorenzo speelt graag met de grote blokken in het Dribbel lokaal. Hij maakt hoge torens en gooit ze dan met een grote glimlach weer om.

Tom komt dan vaak kijken en probeert dan ook zo’n toren te bouwen. Zo zien we maar weer dat de kleintjes van de grote leren.

Luciano is pas één keer geweest. Hij vondt het wennen best spannend, maar zijn eerste dag was echt gezellig. Buiten spelen wordt denk ik zijn ding, want toen kwamen de voorzichtige glimlachjes.
Femke heeft deze periode een broertje gekregen. Oh oh wat is ze trots op hem.
Nina en Femke zijn nu echte vriendinnen. Samen puzzelen ze graag en kleuren mooie prinsessen kleurplaten. Ook nemen ze mooie tekeningen voor elkaar mee.
Hugo S speelt graag met iedereen. Alle spelletjes zijn leuk, verkleden, knutselen en met de keukenspulletjes, maar voor al gek doen met Aya en Jenna vindt hij geweldig.
Aya en Jenna zijn door het dolle heen. Binnenkort krijgen ze een broertje of zusje. Dat vinden ze heel spannend. Ze hebben het voortdurend over mama en haar dikke buik. Ook spelen ze vaak baby. Jenna is dan de baby en Aya de mama.

Stef heeft sinds kort een bril en het staat hem zo leuk! Stef speelt graag met de treinbaan, maar aan tafel knutselen of puzzelen doet hij het liefst.
Rayden maakt hele grote sprongen in de taal. Hij kan nu al goed Nederlands praten. Hij probeert ook zinnen uit al “kijk mij nou of Star Wars power”.
Phoebe heeft bedacht dat in de kring met z’n allen heel leuk is. Met Pasen kon je dat goed zien. Hoe lief ze rond liep met haar eitjes in haar mandje. Goed zo Phoebe ! Ook is ze een echte poppenmoeder ,leuk om te zien.
Nathan maakt ook grote sprongen. Hij loopt als een kieviet door het lokaal en probeert met ons te kletsen. Nathan speelt graag met de boot in de vensterbank. Heen en weer, poppetjes er in en poppetjes er uit.
Bram begint ook steeds meer te kletsen en komt graag met ons knuffelen. Verder speelt hij graag met de auto’s of met de boot in de vensterbank met Nathan samen.
Ivy is onze grote eter geworden. Ze kan zo goed eten tegenwoordig. Wij zijn trots op haar. Verder speelt ze graag met haar eigen konijn en de keuken spullen. Ze is een goede moeder voor haar konijn.

Hugo D houdt van auto’s en dat kun je merken ook. Hij kan heel lang spelen met de garage en de auto’s. Hugo kan ook heel goed eten, hij vindt bijna alles lekker.
Tim is een boefje, hij straalt het helemaal uit. Die boeven oogjes doen ons smelten. Tim speelt graag met zijn grote zus Nina en haar vriendinnen mee. En buiten wil hij het liefst in de politie auto, maar helaas moeten we die delen.

Quinn en Ella onze clowntjes op de groep ontdekken het lokaal in volle glorie. Hoe kan ik het snelst over een tafel of hoe groot ben ik als ik op de tafel sta, maar ook hoe goed kan ik knuffelen met de juf??? Quinn houdt ervan om met de auto’s te spelen, vooral de grote auto buiten. Hij kan al heel goed tanken!
Ella is gek op haar knuffels Ace en Zwaan en wil altijd graag even met ze knuffelen. Ze houdt ze dan lekker dicht tegen haar gezicht en dan mogen ze weer in haar mandje.
We hebben ook weer veel geknutseld de afgelopen periode. Zo hebben we voor valentijn schattige lieveheersbeestjes gemaakt en voor het thema knuffels een echte knuffel. We hebben ook een paar leuke puk (ons vriendje op de groep) kleurplaten gekleurd.

Mack is deze week voor het eerst. Hij heeft het best een beetje moeilijk, gelukkig vindt hij auto’s heel erg leuk en gaat dar wel mee spelen.
Het is ook Pasen geweest. We hebben eieren gezocht en een eierrace gehouden. Ook hebben we elke dag van de paasweek iets bijzonders gegeten. Ook hebben we een paar paasliedjes geleerd.
“Hip hip hip, wat een lange oren,
Hip hip hip een sprongetje naar voren,
Hip hip hip een sprongetje terug,
Daar gaat de paashaas met een mandje op zijn rug”.
Kim (onze stagiaire) heeft ons ook nog een nieuw spelletje geleerd. Eitje leggen (het zelfde als zakdoekje leggen, maar dan met een ei). Wij vonden het heel leuk!

Dit was weer het verhaal over de afgelopen periode van de lollifantjes en de Dribbels.

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl