Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
liz (2).JPG

“Smakelijk eten, smakelijk drinken, hap hap hap”.  Een van de liedjes die wij standaard zingen voor de eet/ drink momenten op de dag. En 1 van de thema’s van de afgelopen periode was Eetsmakelijk. Laten we nu ook een aantal smulpapen in de groep hebben ;) Zo is Quinn zo dol op banaan dat hij het liefst alleen banaan eet. De juffies moeten dan ook wel wat trucjes uit de kast halen, zodat hij ook het andere fruit eet. En eet Joya nu naast appel, ook peer (mits je het ook appel noemt :p). Lieke is een makkelijke eter, zij vindt alles lekker.

Bovendien eten onze dreumesen graag zelf. Zoals je je misschien kunt voorstellen, geeft dat best een troep als ze allemaal zelfstandig de warme lunch nuttigen hihi. En proberen wij het een beetje in toom te houden door ze gematigd zelf te laten eten. Lees: we geven ze iets te eten in hun hand (bijvoorbeeld een worteltje) en ondertussen geven wij ze hapjes met een lepel.

 Wij hebben de kinderen geholpen om hun vader en moeder te verrassen met vader- en moederdag. Dit was naast de thema knutsels. Bij de baby’s is het vooral voet- of handafdrukken. Maar de grotere vinden het ook leuk om te plakken, verven of kleuren.

Het is ons opgevallen dat de konijnenknuffel erg populair is in onze groep. Zo hebben: Ayven, Quinn, James, Evi, Fréderique, Gijs en Sem een konijn als knuffel die meegaat naar bed. Gelukkig zijn het niet allemaal dezelfde, anders was het moeilijk uit elkaar te houden.

Bij de Babybells houden we van lachen. En eerlijk gezegd denken wij dat onze baby’s de leukste lachjes hebben…. James kan schaterlachen, Gijs heeft een kriebelknopje… als je daarop drukt, gaat hij lachen, heel aanstekelijk ;)

Afgelopen maand hebben wij weer ieder kind geobserveerd (digitaal). In het najaar hebben wij weer een observatieronde. De mentor van het kind vult de observatie in. Leuk om te zien dat de kinderen steeds meer vaardigheden eigen maken. En om het unieke van ieder kind terug te zien, of wij schrijven dat bij de mededelingen. Als de kinderen van Tinker Bell af gaan, krijgen ze hun observatie mee.

En nu de zomervakantie nadert en we denken aan een tropisch eiland, palmbomen… Hebben wij die sfeer al weken in huis. De hangmat is dan ook erg populair onder onze baby’s. Zo slapen Madelief, Fréderique en Gijs graag in de hangmat.

Ook worden er de nodige oefeningen gedaan om er straks goed uit te zien in de badkleding. Madelief draait zich van rug naar buik (nog een beetje oefenen… want haar arm ligt af en toe nog in de weg ;)). Jake, Lilly, Quinn, Sem, Joya en Ella lopen als een kievit… zowel in ons lokaal als buiten op het speelpleintje. Jammer genoeg is er wel eens een ongelukje. Wij nomineren Jake dan ook als onze kampioen Pechvogel… die arme jongen zit het niet mee. Evi maakt er liever een spelletje staan/ zit van en dat dan vooral heel vaak herhalen ;).Ludciano kan sinds kort zelf staan en weer gaan zitten. Een hele goede work out. En handig om weer eens bij ander speelgoed te komen.

We hebben helaas weer afscheid moeten nemen van een aantal kinderen: Misha, Nino, Inaya, Bliss, Shanti en Bram… heel veel plezier verder!

Maar we hebben ook weer nieuwe kinderen mogen verwelkomen: Olivia, Rodian en Mack. Volgende keer horen jullie ook hun belevenissen…

Tot de volgende keer!

En nu eerst genieten van de zomer!

Zoals Ella zou zeggen… “Halloi, doeiiii”

 

Groetjes van alle Babybells, Miranda, Lisanne en Marjan

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl