Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
liz (2).JPG

Hallo lieve papa’s en mama’s,

 

Wat een leuke, drukke, en gezellige periode hebben wij achter de rug. Wij wensen iedereen een gelukkig en gezond 2020 toe. En hebben weer zin in dit nieuwe jaar.

Ook deze periode hebben wij weer bezoek gehad op de groep. Bodhi zijn opa en oma kwamen op visite. Dat was gezellig! Ze hadden zelfs appeltaart voor ons meegenomen, zo lief!

Het leuke van de babygroep is dat de kinderen zo’n grote ontwikkeling doormaken in een korte tijd. Zo was dat ook de afgelopen periode. Er zijn kinderen gaan lopen, zoals Joszua, Mason, Djayden en Cato. Er zijn nu meer dreumesen in de groep, erg gezellig! Er wordt gekletst (Ruben zijn favoriete woordje is kwak, Mason zegt de hele dag Oh? en Bodhi zegt vaak auto en appel) en rondgelopen. Jaylano heeft niet één manier van voortbewegen maar een aantal manieren. Hij wisselt graag af ;) met alleen zijn armen of benen of met beide. Ook kan hij al met een klein beetje hulp zitten. En met het eten laten ze ook hun zelfstandigheid zien, ze willen graag zelf eten. Djayden wil graag een apart leeg bakje met een lepeltje om zo zelf bezig te zijn, terwijl hij van ons hapjes krijgt. Ze zijn ondeugend en zo lief. Wij genieten ook enorm van deze fase.

Als tegenhanger hebben we ook weer nieuwe kinderen op de groep gekregen. Ian is nog maar klein, zijn grote broer zat ook op Tinker Bell, dus het is een weerzien geworden. Ian is een echte knuffelkont. Voor Daan is het ook een weerzien, alhoewel zijn grote broer nog op Tinker Bell zit. Daan is een echte charmeur. Hij slaapt het liefst op zijn buik met zijn grote vriend Konijn. Ook Liv is een kleine baby, zij vindt de babygym erg mooi en kijkt er graag naar. Naast nieuwe kleine baby’s, is ook Macy op onze groep gekomen. Zij is al een kleine dame en kan goed vertellen (zonder woorden) wat ze wilt. Ze zit graag op schoot. En heeft een handig trucje: als ze haar handen vol heeft met speelgoed, maar ze wilt nog een 3e stuk speelgoed, dan stopt ze die onder haar kin. Slim toch?

Ook hebben we van een paar kinderen afscheid moeten nemen. Onze grote hulp op de groep, Otis is naar de peuters gegaan. Hij was zo behulpzaam. We dachten in een groot zwart gat te vallen, maar Vince heeft wat van hem overgenomen en is nu onze opruim-held! Nou houdt Vince er ook van om met speelgoed te gooien (wordt hij straks een honkbalspeler?), maar hij ruimt het ook weer op.

En Connor, onze lieve lachebek is verhuisd en gaat naar een ander kinderdagverblijf.

Het favoriete spelletje op de groep is kiekeboe. Onze Babybells hebben gevoel voor humor hoor. En wij doen daar graag aan mee. Zo laten ze ons op hun manier schrikken. Joszua komt de slaapkamer uit en roept Boe! En moet om zichzelf lachen. En Mason gaat zich achter het muurtje in het lokaal verstoppen :)

Ook spelen we graag met de blokken. Wij bouwen torens, maar Cato wil ze het liefst ook meteen omgooien. Ze vindt dat zo leuk, dat ze moet schaterlachen.

Wisten jullie al dat wij een heus fotomodel op de groep hebben? Livy heeft al een fotoshoot gedaan.  Ze neemt haar werk heel serieus en wilt graag spelen en lachen de hele dag. Slapen is zonde van de tijd.

De volgende thema’s zijn aan bod gekomen: herfst (kijken naar hoe de bladeren uit de boom vallen), regen (lekker in de plassen stampen met Otis en Cato, Bodhi zat er liever met zijn handen in te spetteren;)), dierendag (kijken naar de foto’s van onze kinderen met hun (huis)dier, wat een herkenning!) en de Feestdagen. We hebben met Sinterklaas pietengym gedaan, wat was dat leuk! Kadootjes in de schoorsteen gooien, klimmen over het dak en liedjes zingen met de handpoppen. Met kerst hadden we een uitgebreide lunch. We hebben gesmuld van krentenbrood, eitjes, knakworstjes etc. En toen kwam oud en nieuw: we hebben buiten voor het raam sterretjes afgestoken. De kinderen zaten op de vensterbank aandachtig ernaar te kijken. En daarna lekker een oliebol gegeten.

Wij willen ook graag iedereen bedanken voor jullie aankoop bij Tekenfund. De kinderen waren creatief geweest en hadden zich uitgeleefd met verf. En door jullie aankopen hebben we zoveel leuk speelgoed kunnen kopen. Dank je wel!

 

Tot slot willen wij graag Iris verwelkomen. Zij loopt nu stage bij ons op de groep op donderdag en vrijdag.

 

Groetjes Aimee, Rebecca en Marjan

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl