Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
liz (2).JPG

Groepsnieuws van de Babybells

 

Hoera, na weer een lockdown, mochten wij weer open! Eindelijk konden wij weer alle kinderen zien en doen waarvoor wij voor dit vak hadden gekozen: het verzorgen, begeleiden van de kinderen. Maar nu ook wel anders omdat de groepsindelingen anders zijn geworden. Zo blijven de kinderen nu bij ons tot 1 jaar en gaan zij daarna over naar een dreumesgroep. Dat betekende dat wij na de lockdown ineens van een heel aantal kinderen afscheid moesten nemen omdat zij begonnen op hun nieuwe groep. Gelukkig is deze overgang voor iedereen goed verlopen. 

 

Zo was het ook even wennen voor ons als pedagogisch medewerkers. Alleen maar baby’s, geen dreumesjes meer. Dus onze activiteiten aanpassen en vooral de nadruk op het zorgen, de nieuwe kinderen leren kennen en ervoor zorgen dat zij zich veilig voelen bij ons op de groep.

 

Wij hebben in deze tijd rondom 2 thema’s gewerkt: winter en eet smakelijk/ de supermarkt. Zo hebben wij knutsels in deze thema’s gemaakt, boekjes gelezen, liedjes gezongen, spelletjes gedaan en uitstapjes gemaakt. Onder andere zijn wij met de kinderen naar de supermarkt geweest. Daar hebben wij verschillende producten laten zien en benoemd. Wij hebben spaghetti gekocht en dat bij Tinker Bell gekookt en de kinderen hiermee laten spelen. Voelen welke structuur het is, experimenteren (wat kan je ermee doen?) en ja sommigen wilden het ook even proeven. Tenslotte ontdekken baby’s veelal met hun mond.

En nu zijn wij druk bezig met het thema lente.

 

Wist u dat:

●      Juf Rebecca moeder is geworden van haar dochter Tirza?

●      Zij verrast is door de cadeautjes en lieve wensen die zij mocht ontvangen?

●      Juf Marjan en juf Eline tijdens het verlof van juf Rebecca op de groep staan met juf Aimee?

●      Wij in april alle kinderen weer schriftelijk observeren?

●      Noé en Thomas maar kort op de groep zijn geweest en nu al over zijn naar de dreumesen?

●      Nore bijna overgaat naar de dreumesen? En wij tot die tijd genieten van haar gezelligheid? En nog haar verjaardags/ afscheidsfeestje vieren?

●      Elena heel goed kan dansen en dat het liefst de hele dag doet? Naast het staan natuurlijk?

●      James een echte knuffelkont is? Hij graag bij de juffies op schoot wil zitten en ze inpakt met zijn lieve lachjes?

●      Jixx een kleine druktemaker is? Hij heel druk doet met zijn armen, zou hij een kickboxer worden?

●      Slapen echt voor baby’s is en niet voor een aantal bij ons uit de groep? Toch, Jixx en Eva? haha zij het veel te druk hebben met spelen?

●      Xess en James nu goed in bed slapen? Zij daar eerst moeite mee hadden, maar dit nu toch als heel ontspannen ervaren?

●      Yara niet heeft hoeven wennen op de groep? zij vanaf de eerste dag al fijn ging spelen? Wij dat heel knap van haar vinden?

●      Xess houdt van eten? En het best jammer vindt als zijn portie op is?

●      Nina nu al bezig is met omrollen? En al goed van een lepeltje haar fruithap kan eten?

●      Daniël kan omrollen van rug naar buik? En het al lang volhoudt om op zijn buik te spelen?

●      Eva haar buikspieren traint en zelfs aan planken voor baby’s doet?

●      Evy het fijn vindt als er tegen haar gesproken wordt? Zij dit beloont met lieve lachjes? Altijd heel tevreden is en zich nu laat horen (gillen) als zij wakker is? (daar moesten de juffies even aan wennen hoor ;))

●      Fayèn op dit moment onze kleinste aanwinst is? Zij erg houdt van knuffelen? En wij ook, dat scheelt?

●      Wij binnenkort Bobbie en Ryan kunnen verwelkomen op de groep?

 

Wij gaan genieten van alle lentedagen met onze baby’s en hopen dat jullie dat ook doen!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl