Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Tinkerbelletje 2e kwartaal 2020

 

Hallo allemaal,

Wat hebben we een vreemde tijd gehad. Al onze Dribbels zijn een tijd thuis geweest door de Corona. Gelukkig zijn we allemaal weer terug.

We hebben in mei eerst een meet en greet gehad op ons plein. Dit was erg leuk. Al die vrolijke gezichtjes die elkaar weer zagen na zo’n lange tijd, maar ook de spanning bij sommige kinderen. Hoe was het ook alweer zonder papa en mama?

Nu zijn we allemaal weer gewend en spelen we weer gezellig met elkaar. Wel jammer dat we afscheid hebben moeten nemen van Djenna en Guusje. Djenna speelt nog even thuis bij haar papa en mama en gaat na de zomervakantie naar de basisschool.

Guusje is inmiddels al wel naar de basisschool. 

Lieve meiden, veel plezier op school.

Tom, Sofie, Julie, Rosefien en Ryan zijn inmiddels vier jaar en blijven de vakantieperiode nog gezellig bij ons spelen en gaan dan naar de basisschool. Evi gaat, als de zomervakantie begint, thuis spelen en na de zomervakantie gaat ze ook naar school. Wat gaan wij onze grote Dribbels missen; Evi met haar rollenspel, waarbij iedereen meedoet. Vaak gaat het hele groepje even op (fantasie)reis en nemen krokodil/hond Tom mee. Als het buiten 30 graden is, gaan ze op wintersport. Ze schaatsen (op houten blokken) door het lokaal. Vervolgens moeten de baby’s (poppen) ook spelen in de sneeuw. Sofie neemt haar baby mee schaken(schaatsen). Tom is inmiddels papa geworden en doet zijn sneeuwpak aan (een verfschort) en loopt te springen en te zingen “spetter, spetter in de sneeuw”.

Julie schaatst gewoon met haar baby op haar arm door het lokaal.

Onze nieuwe Dribbel Daan (broertje van Julie) heeft het ook prima naar zijn zin bij ons. Hij is heerlijk aan het rondkijken en de boel aan het verkennen. De bank is zijn uitkijkpost.  We zien hem regelmatig glimlachen om het spel van de andere kinderen.

Ook Yara is een nieuw Dribbeltje. Ze is veel bezig met haar poppen, maar ook spelletjes in de kring vindt ze erg leuk. Het favoriete kringspel is “kun je raden” Soms vindt ze het een beetje moeilijk om te zeggen wat er weg is gehaald, maar aan haar gezichtje kun je zien dat ze het wel weet.

Xavi is, na de periode dat we gesloten waren, erg goed gaan praten. We wisten niet wat we hoorden toen hij terugkwam. Wat fijn, Xavi, dat je nu goed kunt vertellen wat je wil. Jij en Anna hebben elkaar de hele dag van alles te vertellen. 

 

Met de warme dagen van de afgelopen periode hebben we veel buiten gespeeld met water.

Ook dan zie je de verschillen in kinderen.

Evora is heel enthousiast en spuit iedereen nat en ook als ze zelf natgespoten wordt, vindt ze dat niet erg. Aan het einde van de middag was ze drijfnat en super vrolijk. Rayen daarentegen spuit alleen de grond nat en niemand moet proberen om hem nat te maken, want dan wordt hij boos. Gelukkig kregen de juffen hem wel weer aan het lachen. Anna heeft veel plezier als ze door de waterstralen rent. Ze bleef niet helemaal droog, maar dat vond ze niet erg. 

 

We knutselen ook veel. Alle papa’s hebben een Vaderdag cadeau gehad en op dit moment knutselen we in het thema “vormen en kleuren’.

Maud kent al veel kleuren, maar roze is haar favoriet. Haar knutsel (een boot) is helemaal roze. Chase zegt dat rood zijn lievelingskleur is en zijn boot heeft de kleur………..rood J

Grappig hoe iedereen zijn voorkeur heeft.

Ezra heeft ook een voorkeur en dat is eten. Hij zegt zelfs tegen de juffen:” Zullen we gaan opruimen? Ik heb zin in een koekje.” Ook maakt hij samen met Maud een afspraakje om naar de Intratuin te gaan. Hij wil samen met haar in het treintje en vervolgens wil hij dat ze een ijsje gaan eten. Helaas…. Maud wil niet. Ze heeft geen zin in een ijsje. Jammer Ezra.

Misschien wil Rosefien wel mee. Zij zorgt op dit moment voor iedereen. Ze is een soort hulp juf die ervoor zorgt dat iedereen het naar zijn zin heeft. Wij vinden dat erg lief van haar en zo’n goede hulp het is voor de juffen ook wel erg gemakkelijk.

 

Nog wat prietpraat:

Tom: Heb je nagellak op je poten? (Op je tenen)

 

Guusje: Ik heb trek.

Sofie: Ik ga ook trek eten, want ik heb honger.

 

Evi: Het wint niet (het waait niet)

 

Evi speelt: steen, papier, schaar.

Julie wil ook meedoen en zegt: wc papier, schaar.

Dan komt Sofie en zij zegt: steen, papier, schuim.

Tja, het is best moeilijk.

 

Dit was het weer voor deze keer.

 

Liefs van Ria, Truus en alle Dribbeltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl