Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
Afbeelding1.png

Dribbels

 

Hallo allemaal,

 

Allereerst de allerbeste wensen voor 2020. Laten we er een mooi jaar van maken.

 

De tijd is weer snel gegaan. Lorenzo heeft afscheid genomen van de Dribbels. Hij gaat nog een poosje thuis en bij oma spelen. In januari gaat hij naar de basisschool. We gaan hem missen. Maud was zelfs een beetje verliefd op Lorenzo en heeft zelfs een pop (bij haar thuis) naar hem vernoemd.

We hebben erg veel geknutseld. In oktober zijn we begonnen met Tekenfund. Met deze tekenactie hebben we geld opgehaald en daarvan konden we mooi speelgoed aanschaffen. Voor de Dribbels was de keuze snel gemaakt: een mini autokleed (voor op de tafel). Rayen en Chase vinden dit top. Als ze met de auto’s door het lokaal racen willen de juffies nog wel eens zeggen dat ze zachtjes moeten doen, maar aan tafel zitten ze gelijk in hun spel. Een bijkomend voordeel is dat de kleine auto’s niet zoveel lawaai maken, haha.

Voor de poppenhoek hebben we een poppenstoeltje gekregen. Deze wordt al volop gebruikt door onze poppenmoedertjes.

Julie, Evi en Rosefien gaan echt bij de poppen aan tafel zitten en geven hun popjes eten, terwijl Sofie en Guusje met de poppenstoel door het lokaal lopen en de stoel meenemen naar hun picknick. (Tot Guusje erachter komt dat de pop haar speentje kwijt is en dan moeten ze snel terug naar “huis”.)

Ook hebben we een Jenga spel en een visvangspel gekregen. Met de Jengablokjes kun je goed bouwen. Onlangs gingen we kijken wie de hoogste toren kon bouwen. En het was……Ezra! Heel direct en snel zette hij de blokjes op elkaar. 

Het vissenspel is wel wat moeilijker hoor. De hengel moet precies in de mond van het visje passen. Evora houdt vol tot er iemand anders een visje vangt. Dan pakt ze met haar handen een visje.

Ook hebben we een kast en opbergbakken gekregen. Juf Ria en juf Truus hebben het lokaal veranderd. Het ziet er nu veel leuker uit.

Buiten is er ook wat veranderd. Het plein is afgelopen zomer groter geworden en we hebben een soort klimwand aan de muur. Er zitten allemaal greepjes aan de muur en dan kun je horizontaal langs de muur klimmen. Een hele uitdaging dus. Anna doet dit erg goed. Soms staat ze een beetje te wiebelen, maar als je haar wilt helpen zegt ze:” Nee, zelf doen!” Heel goed, Anna!

Ook Maud kan heel goed klimmen. Ze lijkt Spiderman wel als ze langs de muur klimt.

Het houten huisje wordt ook goed gebruikt. Lekker klimmen en glijden, maar wat nog leuker is: in het huisje worden ijsjes verkocht. De ijsverkoopsters zijn Evi en Djenna en je hoort ze steeds roepen:” ice cream, ice cream!” Gewoon ijs hebben ze niet, alleen “ice cream met chocolat and sprinkels” Onze Engelse juffies in de dop.

De warme lunch is aan de Dribbels wel besteed. Julie eet altijd haar bordje leeg, wat we ook eten.  Toen ze een keertje nog iets wilde zei ze:” Mag ik nog een beetje van die paar?”

Ook Xavi lust alles. Hij zegt niets tijdens het eten, maar als zijn bordje leeg is kijkt hij je met een voldane blik aan.

Evi heeft wel haar bedenkingen over de pasta die Dave maakt: volgens haar is de pasta van oma Trix lekkerder. Ook is het eten volgens haar een beetje zuur (een beetje pittig)

Ook vertelde ze dat ze met kerst geen wijntje mocht drinken toen ze een baby was.

Maud lust niet alles. Zo lust zij bijvoorbeeld geen “barbiepootjes” (sperzieboontjes)

Over de pasta doen we altijd kaas. De juf legt uit dat Ezra buikpijn krijgt als hij kaas eet en het dus niet mag eten. Het is even stil en dan zegt Ezra dat de koe ook geen kaas mag, want dan krijgt hij ook buikpijn.

Sofie is niet zo moeilijk. Ze wil zelfs voor Lorenzo de spinazie van zijn aardappeltjes likken. Dat doen we maar niet.

 

Als een kindje jarig is, zingen we altijd voor de jarige. Ook Tom zingt vrolijk mee:” LANG ZAL ZE WORDEN”

Ook Ezra houdt van zingen: Papegaaitje leef je nog………IKEA poef!

 

In november kwam Sinterklaas in Nederland. De kinderen werden erg druk en elke dag zaten we aan tafel gezellig te kletsen over Sinterklaas. 

Natuurlijk gingen we Sinterklaasliedjes zingen. Sofie maakte een andere tekst op zie ginds komt de stoomboot….

Zijn Piet staat te lachen en ROEPT VAN ZIJN STOEL…….

Hoe waaien de RIMPELS……

 

Sinterklaas ging terug naar Spanje en het lokaal werd omgetoverd in kerstsfeer. Het zag er heel gezellig uit, tot het raam openstond én de deur openging. Een windvlaag blies onze kerstboom ondersteboven.

Voor de oudste peuters hadden we het peuterkerstdiner. Via de rode loper kwamen ze binnen in hun mooie kleding, waar ze met elkaar lekker gingen eten van de hapjes die alle mama’s en papa’s hadden gemaakt. Het diner werd afgesloten met een disco.

Het was een zeer geslaagd peuterkerstdiner.

Lieve ouders, dank jullie wel voor al het lekkere eten dat jullie hebben gemaakt.

 

Op 24 december hadden we een kerstlunch. We hebben eerst een mooie tafelloper geknutseld. Dat stond erg gezellig op tafel. We hadden heerlijke broodjes, krentenbroodjes en beleg en de kinderen hebben gesmuld van al het lekkers.

 

Op 31 december heeft de man van juf Truus zelfgebakken oliebollen gebracht. Die hebben we lekker opgepeuzeld.

 

De meeste prietpraat zit in bovenstaande tekst verwerkt, maar er zijn nog een paar opmerkingen van de kinderen die we met jullie willen delen:

·      Julie heeft een kiwi (bikini)

·      Toen Rosefien werd geboren had ze geen hart. In het ziekenhuis heeft ze van de dokter een hart gekregen

·      We zijn aan het opruimen. Juf vraagt:” Hoe ver zijn jullie?”

       “3 jaar”, zegt Djenna

·      Tom ziet een meisje van de Lollifanten en zegt:” Is dit Rosefien?”

“Nee”, zegt de juf, “dit is Alicia”.

“Waarom denk je dat dit Rosefien is?”

“Ze heeft zo’n mooie jurk aan,’ is het antwoord van Tom

·      Ook Evora kan leuk uit de hoek komen:
Een monteur is bezig met de airco. Evora zegt:” De kerstman is klaar met werken.”

De juf vraagt aan Evora:” Heb jij in je broek geplast?”
“Nee”’ zegt Evora, “op de bank”

·      Het is nog donker buiten en het regent; Volgens Sofie valt er donkere regen.

 

 

Dit was het nieuws van de Dribbels. We kunnen terugkijken op een erg mooi jaar. Een jaar waarin we veel met elkaar hebben gespeeld, geknutseld, gekletst, gelachen, pret gemaakt en geknuffeld. 

 

Liefs van Ria, Truus en de Dribbeltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl