Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Lieve ouders,


Na te zijn gestart in ons nieuwe lokaal kunnen we nu dan ècht zeggen dat we helemaal gewend en gesetteld zijn met elkaar! De grote lichte ramen met daarbij een erg leuk uitzicht voor de kinderen met auto's, bomen en de lucht vinden zowel de kinderen als de juffen erg fijn. De kinderen kunnen zo de siezoenen nog beter visueel meemaken!
De leuke speelhoeken worden ook volop gebruikt en het is erg fijn om zo makkelijk en snel buiten te zijn met de kinderen.
Sinds vandaag hangen de letters van het lokaal ook op de deur en is het voor iedereen duidelijk dat we hierheen zijn verhuisd!

De afgelopen maanden is er veel gebeurd, we hebben afscheid genomen van Jaylano en Logan is naar de Lollifanten gegaan, veel plezier Logan!!
Gelukkig hebben we weer nieuwe kindjes erbij gekregen, welkom Lio en Rosalia! Gezellig dat jullie er zijn!

Ook hebben we een gave vertel tafel gemaakt rondom het boekje "Boomhut" van Dikkie Dik.
Alle elementen uit het verhaal hebben we nagemaakt en na het voorlezen konden de dreumesjes zelf (na)spelen met zowel Dikkie Dik, Beer en de boomhut. Wat kunnen deze kinderen al goed spelen waar we over hebben verteld! Dit is zowel leuk als heel leerzaam. Ze pikken zo weer heel wat woorden spelenderwijs op!

Shenandoah is al druk bezig met een grote peuter te worden, zo is ze al bijna zindelijk en drinkt ze al een lange tijd uit een grote beker. Knapperd!
Ze is de grote grappenmaker van de groep en als ze over een paar weekjes overgaat naar de peuters gaan we haar erg missen! De kleinere dreumesjes zullen haar ook gaan missen want Shenandoah houdt ervan om goed voor ze te zorgen! Alvast heel veel plezier!

Ook onze andere meiden houden van verzorgen en doen dit vooral met de poppen op de groep.
Als Noé en Kyra op de groep zijn komt het ze aan niks tekort! Lekker in bedje leggen, toestoppen, eten geven en in de wandelwagen. Alles spelen de poppen mama's na! Gelukkig hebben we ook nog toegewijde vaders en zorgen Gwinn en Kyann ook regelmatig voor de popjes zodat de moeders even uit kunnen rusten..

Het is een gekke tijd wat weer betreft geweest!
Zo hebben we hete zomerdagen gehad maar ook nog echte sneeuwbuien!
In april hebben we heerlijk gewandeld met de dreumessen in de wagens door de sneeuw.
Ze vonden het vooral best gek, die koude sneeuwvlokken op hun handjes en gezichtjes.
Maar daarna was het zo mooi dat ze bleven kijken!
Maeve daarentegen was alleen even onder de indruk.
Toen heeft ze toch besloten dat ze te moe was hiervoor en is in de sneeuw heerlijk in slaap gevallen!
De hele wandeling door sliep ze in de wagen met dwarrelende sneeuwvlokjes op haar gezichtje!
Ach ja, als je echt moe bent houdt niks je tegen!

Sinds een maandje is Rosalia erbij gekomen, na een jaar thuis was het even wennen op de crèche maar ze heeft haar plekje al lekker gevonden! Buitenspelen en zingen vindt ze geweldig maar lekker met de juf kroelen is ook erg fijn!

Buitenspelen is ook echt favoriet van Midas en Lio!
Midas gaat graag voetballen en glijden en Lio vindt de wipwap olifant erg leuk! Maar ook lekker rondkruipen en ontdekken vindt Lio erg leuk. Ook spelen met water vinden deze twee mannen erg leuk! En dan vooral in eigen taaltje aan ons vertellen wat ze aan het doen zijn!

Met water spelen rond die warme dagen was echt een groot feest. Hoe klein Liënna ook nog is, ze hield zich perfect staande tussen de grote peuters op het plein en was drijfnat van het kliederen en spelen met water, heerlijk!

Livy keek liever eerst even de kat uit de boom in het badje met al die waterpret drukte op het plein. Maar al gauw was ze helemaal gewend eraan en spetterde ze erop los met een glimlach van oor tot oor!

Kyann waren we al snel kwijt op het plein, met zijn pet op kroop hij naar de sproeier en ging daar lekker met speeltjes spelen en op een moment gewoon helemaal eronder zitten. Wat een plezier!
Nu kan je al superknap lopen, je wordt groot!

Joël geniet ook erg van buitenspelen en met water spelen, maar ook knutselen vindt hij erg leuk!
Hij kan heel geconcentreerd bezig zijn. Zo hebben we voor het voetbal elftal vlaggetjes geverfd en dit deed hij heel knap! Heel het vlaggetje vol en zelfs zonder te knoeien! Vorige week heb je je verjaardag gevierd hij ons, dat was leuk!

Ook Gwinn is een echte knutselaar. De vliegers die in het lokaal hangen hebben we voor het thema zomer gemaakt en de kindjes mochten zelf lijm smeren en stukjes papier plakken. Zo actief als dat je normaal in het lokaal bezig kunt zijn, zo heerlijk rustig en geconcentreerd kan jij je focussen op je knutsels! Zo leuk! Twee maanden geleden ben je een trotse grote broer geworden van je zusje Holly, heel veel geluk samen!

Bowie lijkt nog niet helemaal zeker te zijn wat knutselen betreft, want zo leuk als dat ze het vindt om te plakken en te verven, zo geschrokken kan ze reageren als er een drupje verf op haar oortje of wangetje komt! Het MOET er dan echt meteen af haha.
Gelukkig is knutselen zelf wel erg leuk!
Met eten is het een ander verhaal, dan kan ze zo heerlijk genieten terwijl ze lekker relaxed haar hele bakje leeg eet en kliedert ze erop los, heerlijk om te zien!

We hebben dan ook veel geknutseld de laatste tijd, eerst vliegtuigen voor het thema vervoer, voor moederdag mooie harten beeldjes, sleutelhangers voor de papa's, vlaggetjes voor voetbal en nu hangen er prachtige vliegers in het lokaal. We gaan nog lekker door met knutselen voor de zomer!

Afgelopen week hebben we genoten van Modderdag! Met een schelp vol aarde en water mochten de kinderen lekker gaan kliederen in het lokaal.
Dat was toch best gek voor ze.. Nu mochten ze ècht vies worden!
Noé liet zich dat geen twee keer zeggen en ging meteen lekker los, misschien toch doordat papa als hovenier werkt? Wie zal het zeggen..
De andere kindjes hebben even gewacht tot de juf zelf ging spelen met aarde, toen was het groen licht en werd er zelfs met modder door zowel Joël als door de juffen gegooid door het lokaal! Een groot feest!

Lieve ouders, wij wensen jullie een hele fijne zomer toe en gaan er met de kinderen erg van genieten!

Lieve groetjes van juf Leah, Marjan, Cathy, Truus en Cindy

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl