Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Lieve ouders,

 

Wij hebben weer een hoop te vertellen, dus pak een kop koffie en lees gezellig mee.

Aan ons nieuwe lokaal zijn we al helemaal gewend. We hebben gezellig hoekjes om in te spelen. Tenslotte is het voor de dreumesen fijn om te spelen met bijvoorbeeld de keukenspullen, omdat zij leren door o.a. te imiteren. Maar zij zijn ook heel erg bezig met hun motorische ontwikkeling. Klimmen, klauteren, ze krijgen er geen genoeg van. En daar hoort ook bij dat ze wel eens vallen, zich stoten etc. Ze noemen het niet voor niets wel eens de blauwe bulten groep ;).  Vandaar dat wij vaak uitdagend spel aanbieden. Zo hebben wij de matrasjes op de grond gelegd en de kinderen daarover laten klimmen, lopen, rollen etc. Ook maken wij geregeld een parcourtje waarbij zij dan o.a. door de kruiptunnel gaan en zoeken wij buiten ook de speeltuintjes op met uitdagingen. Zo leren de kinderen te klimmen, balans te vinden,etc. En de kinderen vinden het ook super leuk! Soms moeten zij even gestimuleerd worden. Tenslotte is alle begin moeilijk ;), maar als ze eenmaal zien wat voor plezier je kunt beleven, gaan ze al snel los. Gwinn en Joël zijn vaak wel degene die vooraan staan om het uit te proberen. En Maeve, zij is degene die niet opgeeft. Zo blijft zij het proberen totdat het haar lukt. Goede instelling hoor Maeve! Geef nooit op! Eva vindt het heerlijk om vrij buiten te spelen op het pleintje.

 

Naast het uitdagend spel, hebben wij weer een paar thema’s gehad. Zo hebben wij activiteiten ondernomen en knutselwerkjes gemaakt in het thema kriebelbeestjes en boerderijdieren en zijn wij nu volop bezig met “wat wij willen worden” oftewel beroepen. En ook de herfst komt weer aan bod. Gezellig!

Wij hebben bijvoorbeeld in de moestuin gewerkt als een echte boer: worteltjes geoogst. Finn vond het een beetje spannend, maar samen met de juf was het wel leuk. Rosalia kreeg er geen genoeg van en wilde alle worteltjes er wel uit trekken. En Liënna probeerde de worteltjes ook weer terug in de aarde te stoppen. Het was een leuke activiteit!

Ook hebben wij geschilderd als een echte kunstschilder. Met waterverf en een kwastje (en uiteraard het bekertje water, want dat was toch wel het interessantste) gingen wij aan de slag. De een wat enthousiaster dan de ander. De één een heel blad vol geverfd (Bowie bijvoorbeeld gaat heel geconcentreerd aan het werk) en de ander wilde liever proeven hoe de verf smaakte… of de tafel een ander kleurtje geven ;)

 

Het leren lopen is een mijlpaal wat de kinderen vaak in onze groep behalen. Zo ook Lio en Bowie. Knapperds! Nu kunnen jullie gaan en staan waar jullie willen. Ook buiten is er een wereld voor hen opgegaan en kunnen ze andere dingen doen. Xess is ermee bezig, hij oefent veel. Maar kruipen, tja dat gaat nu toch wel het snelst. Zo zet hij steeds een sprint in als de deur open gaat en er een ouder een kind komt brengen. Hij is zo snel.

 

Kyra is onze kletskous. Zij kan al veel woorden en zelfs al zinnen zeggen. Ook bij het liedjes zingen, zingt zij vaak mee. Dat is zo gezellig! Kyann is al steeds meer aan het kletsen. Thuis deed hij dat al langer maar nu bij ons ook meer. En wat vertelt hij zoal? Op de vraag wat er in mama’s buik zit, zegt hij trots “baby”! Super leuk! En hij is niet de enige, ook Finn en Rosalia worden grote broer/ zus. Jullie worden een geweldige grote broer/ zus, dat weten wij zeker.

Joël is sinds kort grote broer geworden van zijn zusje Jaimy. En Gwinn zijn zusje Holly, gaat nu ook naar de babygroep. De mannen kletsen over hun zusjes en Gwinn maakt ook tekeningen voor haar. Gelukkig kunnen zij ook goed knuffelen, want dat is belangrijk als grote broer!

 

Eten is een favoriet onderdeel van de dag. Zo willen de meeste kinderen zelf eten. Met vork of lepel of gewoon met de handen. En ja als het erg lekker is, wordt het bordje nog afgelikt. Het is een genot om naar te kijken. Oke, het opruimen en schoonmaken wat minder ;) De kinderen leren ook hier weer. De hand oog coördinatie bijvoorbeeld. Zo kan Midas al goed zelf eten. Met de lepel en soms helpt zijn hand een beetje mee. Finn en Jaxx laten zich nog wel voeren. Het scheelt, dan komt het meeste eten ook meteen in hun mond. De kinderen gebruiken al hun zintuigen. Noé laat dat bijvoorbeeld goed zien. Het eten zit overal en zij geniet ervan!

 

Soms is het een beetje veel voor onze dreumesen, bijvoorbeeld als ze net binnen komen en nog een beetje verdrietig zijn, omdat papa of mama weg is gegaan. Zij vinden het dan fijn om een rustige activiteit te doen. Even een puzzel maken aan tafel (Jaxx vindt dat bijvoorbeeld wel fijn, zo heeft hij ook overzicht over het lokaal en de andere kinderen) of een boekje lezen bij de juf op schoot. Maar ook spelen met de dieren is dan favoriet. Helaas is onze bank door lekkage in het lokaal gesneuveld. Maar aan tafel of met kussens op de grond is het ook gezellig voorlezen.

 

De afgelopen periode zijn er een aantal kinderen overgegaan naar de peuters: Shenandoah en Livy zijn daar inmiddels al behoorlijk ingeburgerd en hebben het naar hun zin! Ook hebben wij nieuwe Dribbels mogen ontvangen. Zo zijn Finn, Xess en Jaxx bij ons komen spelen. Het was even wennen, want het gaat bij de dreumesen toch anders dan bij de baby’s. Juf Truus is met pensioen gegaan. Bedankt voor jullie medewerking aan het kado dat wij voor haar hebben gemaakt. Zij vond het geweldig! En hebben wij een stagiaire op maandag en dinsdag op de groep, welkom Charlotte!

 

Lieve groetjes van juf Leah, Cindy, Charlotte en Marjan

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl