Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Nieuws van de Dribbels

 

Hallo allemaal,

Wat is er weer veel gebeurd in de afgelopen drie maanden.

Het is een periode heel erg warm geweest. We hebben veel op het plein met water gespeeld, van alles hadden we staan. Een draak die water spuwde, badjes en nog veel meer.....één groot waterparadijs!

TinkerBell heeft twee bakfietsen aangeschaft en daarmee mogen we op pad. Echt leuk, om zo met de kinderen weer nieuwe dingen te kunnen ontdekken. 

We hebben afscheid moeten nemen van veel grote peuters, nl. Julie, Tom, Sofie, Rosefien en Rayen. Zij zijn vier jaar geworden en gaan nu naar de basisschool. We wensen hen heel veel plezier en succes op school.

Ook van Daan (het broertje van Julie) hebben we afscheid moeten nemen. Hij speelt nu thuis bij mama. 

Al deze kinderen namen in de laatste week van de zomervakantie afscheid en jullie begrijpen dat dit voor ons, de juffen, geen leuke dag was. Afscheid nemen van kinderen, die al zo lang bij je zijn, is en blijft moeilijk.

Gelukkig zijn er ook nieuwe kindjes komen spelen. Harvey is al een tijdje bij ons en Sophia is vanaf eind september een Dribbeltje geworden.

Harvey heeft het af en toe nog een beetje moeilijk, vooral als de juf even het lokaal uitgaat. (Ook de juf moet wel eens naar de wc) Het gaat steeds een beetje beter en we denken dat hij binnenkort helemaal gewend zal zijn.

Hij vindt boekjes lezen erg leuk. Bij de juf op schoot geniet hij van de boekjes.

Ook is hij dol op eten. Zijn vork in de ene hand en het eten in de andere en hij smikkelt maar door. 

Sophia vond het tijdens de eerste keer wennen een beetje moeilijk, maar al gauw had ze haar draai gevonden en nu speelt ze lekker. Ze vindt het leuk om in het keukentje te spelen en af en toe brengt ze ons een bekertje drinken of een zelfgemaakte maaltijd. Dat we net doen alsof we het eten, accepteert ze niet altijd. Nee, zij zorgt er wel voor dat de plastic aardappel in je mond komt, hihi.

Ook zij is dol op boekjes lezen en als we liedjes gaan zingen zit ze te stralen. Ze zingt nog niet  mee, maar dat komt nog wel.

Als jullie nu denken dat dit al ons nieuws is, hebben jullie het mis, want er is nog veel meer te vertellen:

Anna, Xavi, Maud en Ezra dragen geen luier meer. Wat zijn wij trots op deze kanjers.

 

Hierboven hebben we het al even over eten gehad. We hebben nog meer te vertellen over het eten. Maud vertelde dat ze het eten thuis het lekkerst vindt. Op de vraag wat ze dan zo lekker vindt, was haar antwoord:” Tandpasta.” Misschien kan Dave een keer een “tandpasta stamppotje” maken!

Laatst stond er een gerecht met spruitjes op het menu. Harvey was de enige die hiervan heeft gegeten. Yara liet letterlijk zien dat ze geen spruiten wilde. Ze gooide ze op de grond. “Zo, weg!!” zei ze. (En blijf dan maar eens serieus)

Yara is een tijdje geleden aan haar heup geopereerd en heeft gips om haar beide benen. 

Mama heeft een klein loopfietsje meegenomen naar TinkerBell en daarmee racet ze nu door het lokaal. Ondanks dat ze zo enorm beperkt is in haar doen en laten, heeft ze er geen last van. Ze is altijd vrolijk, ondeugend en probeert van alles. Af en toe houden wij ons hart vast als ze weer ergens probeert op te klimmen.

Over een paar weken mag het gips eraf en we hopen dat alle leed dan is geleden.

Onze Dribbels zijn zo lief voor haar. Ze pakken speelgoed voor haar, houden haar goed in de gaten en waarschuwen ons als Yara ergens opklimt. Ook spelen ze dat ze Yara zijn. Om hun benen doen ze dan de tunnels van de treinbaan en schuiven op hun buik door het lokaal.

 

Wisten jullie, dat als de juffen op TinkerBell zijn, ze niet werken?

De juf moest de administratie bijwerken en zei dat de kinderen even moesten gaan spelen, want ‘ze moest even werken’.

Chase kreeg tranen in zijn ogen en zei:” Als jij naar je werk gaat, zijn wij hier alleen.”

We hebben maar snel uitgelegd dat het werken in het lokaal plaats zou vinden.

Diezelfde dag zijn we een gesprekje begonnen over werken en alle grote peuters waren het er over eens dat juffen niet werken. “Jullie zijn toch bij ons?”  Wat is hun wereldje nog klein.

Als de kinderen naar bed gaan, blijven wij, de juffen er altijd bij zitten tot ze allemaal in slaap zijn. Het wordt anders veel te gezellig in de slaapkamer.

Op een dag had Ezra moeite om in slaap te komen en zei:” Ik slaap nog niet. Mijn ogen zijn nog open.”

Anna blijft juf Truus nog steeds oma noemen. Ook Yara en Harvey noemen haar zo nu en dan oma.  Dat vindt ze niet erg hoor. Ze is ook een oma en 8 september is haar derde kleinzoon, Siem, geboren.

Anna is zo’n enorme kletskous geworden.  Haar mondje staat geen seconde stil.

Ze is ook zo dol op knutselen. Als de knutselspullen op tafel komen, zit zij al aan tafel. 

Ook Xavi vindt knutselen erg leuk, maar ook vindt hij het erg leuk om met de poppenwagen door het lokaal te rijden. In de poppenwagen ligt altijd zijn knuffel. Verder verzamelt hij allerlei soorten speelgoed en ook dat moet in de wagen. Die arme knuffel is helemaal bedolven onder het speelgoed. 

Evora is afgelopen zomer met vakantie geweest. Een keer heeft ze een ijsje gehad dat ze niet lekker vond. Nu, weken later, heeft ze het er nog over. Het heeft wel indruk gemaakt dat een ijsje ook wel eens niet lekker kan zijn.

Verder behoort zij ook tot de kletskousen van de Dribbels. De hele dag door hoor je haar stemmetje. Ze heeft altijd wel iets te vertellen.

We kunnen nog wel een tijd doorgaan met het opnoemen van leuke dingen van onze Dribbels.  Onze Dribbels zorgen er met hun allen voor dat wij altijd met een lach om onze monden terugdenken aan de dag. 

 

Liefs van Ria en Truus

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl