Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
15a0aa49e0edad629bf7f057f9658788.jpg

Dribbels

Hallo allemaal,

Hier is het nieuws van de Dribbels.

Om te beginnen met onze nieuwe kindjes: Rosefien, Anna, Maud en Ezra.

Rosefien is al helemaal gewend. Onze kleine krullenbol is een gezellige kletskous en heeft het prima naar haar zin bij ons. Ze speelt met de andere kinderen en ze weet precies wat ze wel en wat ze niet wil.

Maud gaat lekker haar gangetje. Soms gaat ze even een knuffel halen bij haar mama (juf Mylene van de Lollifanten) om vervolgens weer te gaan spelen. Ze is een echte poppenmoeder die ons lekker bezig houdt. Zij kleedt de poppen uit en wij moeten ze weer aankleden enz. enz. enz. 

Ezra heeft na 3x spelen zijn speen en knuffel niet meer nodig als troost.  Hij houdt van knutselen. Ook Ezra is een enorme kletskous.

Onze Anna heeft het nog een beetje moeilijk en haar speen geeft haar veel troost. Maar oh, wat kan dit meisje kletsen. We hebben er dus 4 gezellige kletskousen bij J

Ook zijn we trots op onze andere Dribbels. Zij zorgen dat onze nieuwe kindjes zich thuis voelen. 

De stem van Lorenzo gaat twee octaven hoger als hij tegen Maud praat. Hij vindt haar erg lief.

Evora zorgt ook erg goed voor onze jongere Dribbels. Ze brengt ze heel veel zelfgemaakt eten uit het keukentje. Dit altijd met iets op haar hoofd als koksmuts. Soms is het een petje, maar het kan evengoed een poppenrokje of jurkje zijn.

Trots zijn we ook op Julie. Zij is veel gaan praten. Van een stil meisje is ze veranderd in een kwebbelkous. Kortgeleden zei juf Ria tegen haar:” Nu even stil zijn, Julie. De andere kindjes willen ook iets zeggen.” Wie had dat ooit verwacht. Goed zo Julie, laat maar van je horen!!

De Dribbels zijn in het bezit van drie prinsessen. Zodra Evi, Sofie en Guusje binnenkomen, lopen ze naar de verkleedkist en halen de prinsessenjurken eruit. Het liefst lopen ze de hele dag in hun mooie jurken en ook al speel je dat je een krokodil bent, je bent wel een krokodil in een prinsessenjurk.

Rayen en Xavi zijn helemaal blij als we op woensdag in het Kletskeverlokaal spelen; zoveel ruimte en zoveel speelgoed. Rayen is gek op drie auto’s die hij McQueen noemt. Voorheen hield hij ze voor zichzelf, nu deelt hij ze met Xavi en spelen ze naast elkaar met de auto’s.

 

We hebben de afgelopen periode veel geknutseld. We hebben aan onze thema’s gewerkt en natuurlijk moesten er ook moeder-en vaderdag cadeautjes worden geknutseld. 

Ludciano was zo trots op zijn zelfgemaakte cadeautjes dat hij het maar moeilijk geheim kon houden.

Chase houdt van hippo’s. Tijdens het kleien vroeg hij aan juf Ria of ze een hippo wilde kleien. Maar……..juf Ria kan niet zo goed hippo’s kleien J

Chase nam de klei terug en zei:” Nee, niet zo!” en ging vervolgens een slang maken.

Toen juf Ria zei dat ze wel een slang kon maken moest hij lachen en kreeg ze een knuffel van hem.

Wat hebben wij toch fijn werk!

 

Buitenspelen doen we ook vaak. Als je speelgoed uit de schuur wilt hebben, ga je bij het hek staan (dit voor de veiligheid)

Djenna en Tom weten dit erg goed. Ze staan gelijk bij het hek en hopen dat ze met een fiets of een loopauto kunnen gaan spelen.

Ze sporen andere kinderen aan om ook bij het hek te gaan staan. 

Zij geven het goede voorbeeld. Knap hoor!!

 

Guusje komt vaak met erg grappige opmerkingen.

·     Mijn Jette is een boeferd

·     Bij ons thuis slapen de spinnen op zolder

·     Ze had een betaalde mug in haar klamboe (Brutale mug)

·     Ze loopt met 2 pannetjes op haar oren en zegt:” Kijk, ik heb oorlellen.”

 

Ludciano:

·     Ben je aan het stikken? (stickers plakken)

·     Als hij juf Truus wil roepen, roept hij steevast” Oma”

 

Julie noemt Truus Goes

 

Rayen zit op de bank veel geluiden te maken.

Juf Ria vraagt lachend of hij aandacht nodig heeft, waarop Rayen zegt:”ja.”

 

We wensen iedereen een fijne zomer.

 

Liefs,

Ria en Truus

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl