Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Lieve ouders/verzorgers,

Na ruim een maand uit de lockdown zijn wij weer heerlijk aan het genieten van de kinderen op de groep!
Wat hebben wij jullie gemist zeg!
We zijn begonnen in nieuwe groepsindelingen. Juf Truus, juf Cathy en juf Cindy staan gezellig op de groep. Er komen steeds meer dreumesjes bij en de groep wordt steeds voller.
Nog meer kindjes om lekker mee te spelen en te knuffelen!

We zijn meteen begonnen met een nieuw thema: "Eet smakelijk en naar de supermarkt"!
Lekker verven, plakken en kleuren!
We hebben tuinkers gezaaid in ons kas op de groep en de kindjes hebben hier zelf van mogen proeven. In een bakje kregen ze de tuinkers en ze mochten zelf gaan ontdekken hoe het voelt en smaakt.
De een gooide het bakje meteen door het lokaal en de ander deed heel erg alsof ze het aan het eten was. Zo leuk om die verschillende reacties te zien! Spelenderwijs leren de kinderen de smaak en textuur kennen.

We zingen liedjes rondom het thema en benoemen al het eten wat er over de dag voorbijkomt..
We proeven verschillende smaken.
Ook wordt er door de dreumessen veel gekokkereld in het kinder keukentje op de groep.
De juffen komen echt niks tekort want de kindjes komen met allerlei gerechten en drankjes naar ons toe!

We proberen elke dag naar buiten te gaan, dat kan met wandelen zijn of door lekker te spelen op het pleintje. Zodra het drooh is of met een klein beeyje regen gaan we lekker genieten van de frisse lucht.
Een frisse neus is erg gezond maar ook heel lekker en wat zien we buiten veel!
Alles verandert nu namelijk met de lente. We zien mooie bloemen bloeien, vogels die hun liedje zingen en hier en daar een overstekende kat. Een seizoen waar zoveel te zien en te leren is!
Daarnaast zijn de auto's en vuilniswagens natuurlijk ook erg interessant!
Door alles te benoemen pikken de kinderen veel op en leren ze nieuwe woorden en begrippen.

Binnenkort gaan we met iets nieuws beginnen. We zijn druk in de weer om een mooie verteltafel rondom het boekje Dikkie Dik en de Boomhut te maken.
Elementen uit het verhaal hebben we nagemaakt en hier gaan we interacties mee voorlezen voor en met de kindjes!
Hier horen en zien jullie binnenkort meer over!

Natuurlijk willen we ook iets over onze kindjes vertellen.
Hieronder wat leuke weetjes over de Dribbels!

Bowie is een lief en rustig meisje. Ze zit het liefst lekker op de grond te spelen met de little people poppetjes en komt regelmatig even fijn knuffelen met de juf. Ze heeft al snel haar plekje gevonden op de groep!

Gwinn is de kletskous van de groep en onze gezellige clown! Altijd een gezellig gesprekje waarin hij je uitegbereid en soms zeer serieus van alles te vertellen heeft. Niet altijd even goed te begrijpen wat hij nou eigenlijk verteld maar oh zo leuk!

Met een grote lach op zijn gezicht zingt Jaylano de mooiste liedjes! Wat een gezelligheid! Buiten klimt hij trots de trap van de glijbaan op om dan stoer te gaan glijden maar eenmaal boven gaat hij toch liever weer via het trapje naar beneden hihi Het gaat wel al veel beter en je durft steeds vaker te glijden!

Onze knuffelkont Kyann heeft nu al door hoe hij voor andere kindjes kan zorgen. Wat lief van jou! Je geeft de speentjes en knuffeltjes aan alle kindjes en vindt het heerlijk om de grotere kinderen te knuffelen..
Gelukkig hou je ook nog een knuffel voor de juf over!

Nog zo'n lieve klimmerd is Kyra, wanneer ze kan klimt ze via het trappetje bij het verschoonkussen omhoog! Dan kan ze alles natuurlijk goed bekijken in de groep!
Met haar mooie grote ogen kan ze hele verbaasde gezichten trekken, zo schattig!

Logan is nog niet zo lang bij ons maar was meteen al gewend aan de groep! Hij is een gezellige kletskous en liedjes zingen vindt hij superleuk! Olifantje in het bos is echt zijn favoriet!

Maeve dacht: "Ik zal ze eens wat laten zien!" Op haar eerste wendag! Zo ineens stond ze op en liep ze wel 17 stapjes aan één stuk! Nou, een indruk heeft ze wel gemaakt hoor! Heerlijk speelt ze al op de groep, welkom en veel plezier bij ons!

Midas is onze kleine charmeur, hij windt iedereen om zijn vinger door alleen al een beetje verlegen met een schuin hoofdje iedereen lief aan te kijken..
Dansend loopt hij door het lokaal rond en zodra er geknutselt wordt zit hij als eerste aan tafel!

Noé heeft zich ook al laten inpakken door charmeur Midas! Gelijk op haar eerste dagje wennen trok ze zich aan hem op en volgde ze hem overal! Mey een grote glimlach op haar gezicht, het zijn dan ook "oude vrienden" van de babygroep! Noé vindt het erg leuk als we liedjes zingen, ook koken met de keukenspullen vindt ze erg leuk!

Shenandoah is onze grootste meid, ze kan al erg goed praten en heeft het woordje "nee" al goed uitgevonden! Zelfs naar de wc gaan is ze al goed aan het oefenen, knap hoor! Shenandoah houdt ervan om grapjes te maken en we liggen dan ook regelmatig in een scheur om haar! Ze doet vaak alsof ze "verdwenen" is, we moeten haar dan goed zoeken en ineens is ze er weer!

Livy heeft in het begin eventjes moeten wennen met afscheid nemen en haar ritme vinden, al snel was ze vertrouwd met ons en nu rent ze lachend de gang in als ze komt! Als ze wordt opgehaald rent ze naar de hal en probeert ze alle klanken uit, kijken of er een echo is!
Buitenspelen en kokkerellen vindt je ook erg leuk!

Tot snel en lieve groetjes van juf
Cathy, Truus en Cindy

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl