Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

Hallo lieve ouders, daar zijn wij weer met een update over de afgelopen maanden bij de dribbels en wat is er een hoop veranderd zeg!

 

We begonnen het nieuwe jaar met het verdrietige nieuws dat dit de laatste werkmaand van Juf Cindy was, zij heeft een nieuwe uitdaging en gaat aan de slag in een taalhuis.

Super leuk voor haar, maar wat zullen wij aar missen.

 

In januari zijn wij druk aan het knutselen geweest, zo hebben de Dribbels hele nooie ijsberen geverfd met een vork, dat vonden zij op het begin een beetje gek…. Een paar kindjes stopten de vork met verf dan ook meteen in hun mond :)

het eindresultaat was heel duidelijk ook, wisten zij een ijsbeer goed na te doen en te benoemen.

Het was buiten af en toe erg koud dus gingen we vaak wandelen, zo zaten de kinderen goed en warm ingepakt in de wagens! In januari braken ook de waterpokken bij ons uit op de groep, oh oh oh wat hadden veel kinderen de pokken, gelukkig viel het bij de meeste kindjes mee en hadden ze er niet super veel last van. De maand januari is helaas voorbij gevlogen, zo hebben wij niet allee afscheid moeten nemen van juf Cindy, maar ook van Sofia. Zij ging met haar mama mee naar een ander kinderdagverblijf, zo zat zij lekker dicht bij haar grote zus die al op de basisschool zit. Het afscheidsfeestje van Cindy was erg gezellig. Ze is enorm verwend met alle cadeaus die ze van de ouders en de kinderen heeft gekregen. Samen met alle Dribbels hebben we een kalender gemaakt met allemaal tekeningen en foto's, nogmaals bedankt voor de medewerking van jullie thuis!

 

In februari begon juf Nina bij ons! Zij heeft al eerder bij Tinker Bell gewerkt en is gezellig bij ons terug. Ook hebben wij Zev mogen verwelkomen, Zev komt van een ander kinderdagverblijf dus dat was even wennen voor hem. Wij vinden het heel gezellig dat je er bent!

Wij zijn bezig geweest met het thema: maar eerst ving ik een monster. Rondom dat thema hebben we veel activiteiten gedaan, zo keken we wie er het hardste kon brullen, hebben we monstertjes geknutseld van wc rollen en hebben we met scheerschuim gespeeld.

Al snel zaten alle kinderen helemaal onder en hadden ze dikke pret met het eindeloos kunnen kliederen. Het leek wel alsof het had gesneeuwd in het lokaal! Goed voor de sensomotorische ontwikkeling zeggen wij altijd maar ;)

ook hebben wij veel feestjes gevierd! Kyann is namelijk al 2 jaar geworden, jeetje wat gaat snel… ook hebben we feest gevierd voor Finn, hij is grote broer geworden van Liv, een lief klein zusje. Daar hebben we beschuit met roze muisjes voor gegeten.

Toen zijn we begonnen met het thema: ik ben een kunstenaar!.

Onze kleine kunstenaartjes hebben allemaal een prachtige baret gemaakt met waterverf en ze zijn aan de slag gegaan met stiften en water.

We hebben heel veel nieuwe diertjes gekregen voor in de speelgoedbak, de slangen zijn favoriet, die sissen het hele lokaal door en alle kindjes zijn dan veranderd in slangen.

Voor een maandje hadden we de tweeling Aleya en Alyana op de groep. Wat was dat gezellig en wat deden zij het goed! Helaas voor ons was het van korte duur, er was namelijk alweer snel plek op hun eigen groep.

Ook hebben wij koekjes gebakken voor Kika. Het deeg werd gemaakt door de juffen, zodat de kinderen ze vervolgens mooi konden versieren en jeetje wat hebben we veel geld opgehaald zeg! Een super mooi doel en super lekkere koekjes.

 

 

 

 

 

Maart begon al goed, Tirza zat net bij ons op de groep en weer hadden wij 2 feestjes. Bowie en Noe zijn allebei 2 jaar geworden en dat moesten wij natuurlijk vieren. Maar nadat we 2 leuke feestjes hadden gevierd, was het helaas ook tijd voor een wat minder leuk feestje, namelijk een afscheidsfeestje… Onze grote Midas gaat ons verlaten want hij gaat naar de peuters, veel plezier lieve Midas!

En als jullie dan denken dat het over is met de feestjes dan hebben jullie het mis, want Rosalia is grote zus geworden van zusje Reyna en Kyann is grote broer geworden van broertje Lyam.

Afgelopen tijd was het zulk lekker weer dat we heel de dag buiten waren, lekker wandelen, fietsen op het plein, van de glijbaan glijden en we hebben zelfs buiten gegeten! Dat was fijn zeg en ook nog eens lekker in het zonnetje.

Als kers op de taart vierden wij nog de verjaardag van Maeve, want ook zij is 2 jaar geworden.

 

Hier nog wat leuke weetjes over de kinderen:

•       Lio weet iedereen aan te wijzen en hij vindt het ook heel leuk om ons te kietelen, hij hangt graag de clown uit en is een enorme lieve knuffelkont. Lio lust bijna alles en buiten racet buiten heel het pleintje rond op een fiets. Ook wordt hij altijd vrolijk wakker, ons zonneschijntje.

•       Bowie is al zo een grote meid, ze is een enorme kletskous en als er muziek op staat laat ze al haar dans moves zien. Bowie is erg behulpzaam en helpt ons en haar klasgenootjes dan ook graag.

•       Nina groeit steeds meer en meer, ze krijgt al helemaal een eigen willetje en geniet van het buiten spelen, Nina is heel lief en zacht maar zodra er iemand iets van haar afpakt laat ze maar al te goed weten dat ze het er niet mee eens is. Ook geeft Nina heel de dag door handkusjes.

•       Lienna is ons poppenmoedertje, ze is zo lief voor de pop dat de pop zelfs mag meegenieten van de warme maaltijd ;) ook zingt zij heel de dag door liedjes en kan zij al helemaal zelf haar jas aandoen!

•       Xess is onze druktemaker, samen met zijn vriendjes rent hij het hele lokaal door en vallen, rollen en springen zij over en op de kussens. Xess gaat ook steeds meer kletsen en is de beste in een beetje boeving doen.

•       Maeve is net 2 jaar geworden maar kan en wil al bijna alles zelf doen! Zelf haar schoenen aantrekken, zelf haar jas aandoen en ook tilt zij al helemaal zelf haar tas. Super knap Maeve! Maar niet zo snel groot worden hoor…

•       Jaxx wat groei jij snel! Je wordt opeens echt een stoere dreumes, je speelt lief, laat duidelijk merken wat jij wel en niet wil en kan al super goed voor jezelf opkomen. Ook ga jij steeds meer praten en communiceren met ons en de andere kindjes.

•       Eva is een lief klein meisje en alle jongens van de groep vinden haar leuk! Zo krijgt ze heel vaak een dikke knuffel die soms wat overweldigend is haha.. iedereen wilt graag samen spelen met Eva maar soms zit ze liever rustig aan tafel te puzzelen.

•       James is onze andere druktemaker, hij zit niet graag stil en is continu opzoek naar uitdagingen. Zo klimt hij op dingen waar nog nooit iemand op is geklommen. De tafel is zijn favoriet! James kan ook heel goed knuffelen en kusjes geven en hij komt dan ook vaak even bij ons zitten, zo lief!

•       Fynn gaat bijna lopen! Nog even hoor… nu loop je nog aan 1 hand maar dat gaat niet lang meer duren. Fynn is een super ondernemend jongetje en is altijd vrolijk en kletst veel tijdens het spelen samen met zijn vriend James.

•       Noe wordt al een echt dametje zij helpt de juffies altijd heel goed en begrijpt al bijna alles! Ook is zij heel creatief, ze houdt van kleuren, verven en kleien. Ze maakt hele kunstwerken!

•       Finn is zo gezellig! Het is nooit stil bij ons op de groep want Finn is altijd aan het kletsen of zingen, ook speelt hij graag met de dieren en de autos. Die maken dan ook allemaal geluid. Maar zo lief als dat hij eruit ziet zo ondeugend kan hij zijn hoor!

•       Tirza zit pas net bij ons op de groep, maar wat doet zij het goed! Binnen 2 weken liep zij hier al alsof ze nooit anders heeft gedaan. Zo lief en schattig dat ze is, kan ze ook super ondeugend kijken en lachen.

•       Kyann is altijd super lief voor de kinderen en voor de juffies, hij is een mega knuffelkont en hij komt altijd vrolijk uit bed. Kyann is de oudste van de groep en gaat helaas al bijna naar de peuters, maar daar willen wij nog even niet aan denken.

•       Zev gaat steeds meer en meer praten, hij houdt ontzettend veel van eten en wordt super blij als we de koekjes tevoorschijn toveren. Ook vindt hij het leuk om boekjes te lezen en hij kan al goed voor zichzelf opkomen.

•       Rosalia is de clown van de groep, ze zegt altijd iedereen gedag en komt graag knuffelen. Rosalia kan ook heel ondeugend zijn, zo pakt ze stiekem een pen en kleurt ze een mooie tekening op de grond of op zichzelf. Als iemand het dan ziet veranderd ze in een clowntje en moeten wij stiekem een beetje lachen.

 

Dit was het dan weer, tot de volgende keer.

Liefs, Marjan, Nina en Leah

Jam

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl