Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
15a0aa49e0edad629bf7f057f9658788.jpg

Dribbels

De winter is voorbij. We hebben maar 1 dag van de sneeuw kunnen genieten, maar dat was wel erg leuk, hoewel niet alle kinderen het daarmee eens waren.

Chase was erg duidelijk:” Sneeuw is vies!!”

Ook Lorenzo vond het maar niks en bleef bij het hek staan.

Evi vond het koud, maar ze wilde haar muts niet op en dan krijg je koude oren. Wel had ze veel plezier om met de sneeuw te gooien.

Tom en Ludciano waren de hele tijd aan het rennen door de sneeuw en hadden dolle pret. 

Sofie zag voeten (voetstappen) in de sneeuw.

Guusje vond het erg leuk dat ook haar zusje Jette buiten aan het spelen was. Toen wij weer binnen waren, was Guusje erg bezorgd; namen de juffen Jette wel weer mee naar het lokaal? Ze was er niet gerust op. We hebben haar maar even meegenomen naar de babygroep, zodat ze met eigen ogen kon zien dat de juffen haar echt niet hadden achtergelaten op het plein.

In de winter is het koud, dus hebben we mooie wantjes geknutseld.

 

Vanaf januari is Truus officieel een Dribbeljuf. Ze vindt het erg leuk bij haar Dribbeltjes. 

In januari waren de voorleesdagen. Een mevrouw van de bibliotheek kwam het boek” Harry zoekt een huis” voorlezen. Wat een mooi verhaal.  Na het voorlezen gingen we een dansje doen en tot slot kregen de kinderen een mooie kleurplaat, die natuurlijk gelijk ingekleurd werd.

Ook hebben alle kinderen een mooie knutsel gemaakt van poes Harry.

 

Valentijn kwam en dus werd er weer geknutseld. 

 

We hebben een nieuw Dribbeltje mogen verwelkomen. Xavi komt elke maandag en woensdag bij ons spelen. Hij is al helemaal gewend.

 

We hebben juf Ria twee weken moeten missen. Ze is met vakantie naar Tanzania geweest. Ze heeft ons veel mooie foto’s gestuurd van de wilde dieren.  Onze Dribbeltjes waren er gelijk over eens; juf Ria is met vakantie in de dierentuin. Ook stuurde ze een foto waar zij op staat, samen met haar man. De volgende vraag van onze Dribbels was:” Is Ria met haar opa op vakantie?” Tja………..

Op de vraag van de juf dat het toch goed te zien is dat juf Ria en haar man even oud zijn, werd ontkennend op gereageerd. Juf Ria is gewoon juf Ria en heeft geen leeftijd, haha.

 

Over dieren gesproken;

We hebben rupsjes op TinkerBell. De rupsjes gaan een cocon maken en als ze daaruit komen zijn het vlinders. Dit is zo leuk om te zien. Elke dag gaan we even kijken bij de rupsjes en elke dag zien we dat ze alweer gegroeid zijn. We zingen  dan het liedje van rupsje nooitgenoeg. De kinderen mogen dan om de beurt kiezen wat het rupsje gaat eten.

Liedje:

Rupsje, rupsje nooitgenoeg,

Rupsje, rupsje nooitgenoeg

Wat eet jij, dat is de vraag.

Blaadjes lust ik wel vandaag

 

Ons thema in februari is “Ik ben een kunstenaar.”  En kunstenaars zijn ze!!  Julie zit altijd als eerste aan tafel als we gaan knutselen. Xavi is nog een beetje verlegen, maar we hebben ontdekt dat ook hij dol is op knutselen.

 

Eten koken kunnen onze Dribbeltjes erg goed. Djenna, Evora en Rayen komen vaak met de meest lekkere gerechten. Ze hebben veel keukenspulletjes, dus ze kunnen zich helemaal uitleven.

Inmiddels gaan de meeste kinderen plassen op de wc. Djenna is al een tijdje zindelijk en sinds kort heeft Lorenzo geen luier meer om. Knapperds!!

Leuke uitspraken:

Guusje was op vakantie in een huisje in de supermarkt (Center Parcs)

Volgens Sofie komt melk uit de melkkast.

Tom eet papparotti (paprika)  

Evi wijst op de borsten van de juf en zegt:” daar zitten je ellebogen.”

 

Dit was het nieuws van Dribbeltjes.

 

Liefs,

Ria en Truus

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl