Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang
 
unnamed.png

Dribbels

 

Tinkerbelletje 1e kwartaal 2020

 

Lieve allemaal,

 

Hier een berichtje van de Dribbels. Qua aantal is er bij ons niets veranderd. We zijn nog steeds dezelfde gezellige groep.

Als onze meiden Evi, Sofie en Guusje in de ochtend binnenkomen is er gelijk gezelligheid. Waar ze de vorige maand nog over de vloer kropen als krokodil, gaan ze nu vaak met vakantie. Ze laden alles in de vuilniswagen (lees: poppenwagens). We bedoelen dan ook echt ALLES!! Ze zetten de wagens naast de bank, gaan zelf op de bank zitten en rijden dan naar de Efteling. Als Tom binnenkomt mag hij meedoen. Hij mag sturen. (Haha, rolverdeling)

Djenna komt meestal wat later binnen en als we na het fruit eten weer gaan spelen, gaat ze gezellig meedoen met Evi, sofie, Guusje en Tom

Op maandag spelen Djenna, Rosefien, Evi en Sofie veel samen.

Ook dan hebben ze hetzelfde spel en gaan ze naar de Efteling, alleen wordt het dan iets anders gespeeld. Al het speelgoed wordt in het vliegtuig (lees: op de bank) gelegd, waarna het vliegtuig naar de Efteling gaat. Aangekomen bij de Efteling moet er eerst worden gegeten. Rosefien is dan de kok en ze maakt een heerlijke maaltijd. Wachten duurt lang en terwijl Rosefien aan het koken is, zorgt Djenna voor vertier. Ze zit op “ballerina les” en vindt het erg leuk om aan ons te laten zien wat ze allemaal heeft geleerd.

Evora komt iets rustiger binnen. Ze neemt altijd een momentje voor zichzelf. Even rustig opstarten in de poppenhoek, met meestal een poppenjurkje of poppenslaapzakje op haar hoofd.  Als ze opgestart is, doet ze gezellig mee met de rest.

Chase, Xavi en Rayen hebben ook een nieuwe bezigheid. De buren (de Lollifanten) hebben een nieuwe autobaan. Hier horen auto’s met geluidjes bij. Ze hebben geen tijd meer om te zwaaien. Je moet nl. langs de autobaan lopen om bij het zwaairaam te komen en ja……de autobaan gaat voor. Sorry mama’s en papa’s.

Maud kunnen we bij tinkerBell wel aannemen om alles in de gaten te houden.: Verkeerd opgeruimd speelgoed of een doekje dat in de prullenmand moet…… Onze Maud zorgt wel dat alles in orde komt. Als de juf een klein schaafwondje heeft kijkt ze ernaar en zegt:” Daar moet een zalfje op. Dat doet geen pijn en het gaat wel weer over.” Zo schattig.

Verder speelt ze veel met Ezra. Ze weet dan ook erg goed haar mening te geven. Ezra laat niet over zich heen lopen en dus wordt het een stevige ruzie tussen die twee. Gelukkig is het na twee minuutjes weer over en zijn ze weer dikke vrienden. Zo leuk om te zien. Het is echte vriendschap tussen hen.

Julie vindt het heerlijk om lekker met haar poppenkind te spelen.  Wat is ze lief voor haar baby. De baby krijgt eten, een schone luier, die ze steevast bij ons van de commode haalt, billendoekjes heeft ze ook nodig, want de baby poept veel en als de baby moe is, maakt Julie een heerlijk bedje van een kussen van de bank. 

Ze blijft naast haar kindje zitten tot deze slaapt en ook wij moeten zachtjes doen, want de baby mag niet wakker worden. Ook pakt ze vaak een boekje en gaat haar baby voorlezen.

Onze Anna komt altijd erg rustig binnen en wil aan tafel een puzzel maken. Wat kan zij al goed puzzelen!! Buiten spelen vindt ze erg leuk. Rennen, klimmen, glijden en voetballen met Xavi.

Buiten houden we alles ook goed in de gaten. Bij bakker Jongerius is een nieuwe brug gemaakt. Toen de brug eruit lag vroegen we aan de kinderen:” Hoe moeten we nu naar de overkant?” Tom wist het wel; Springen! Dat vond de rest geen goed idee.

Het jaar 2019 eindigde met het Coronavirus in China en inmiddels heeft het ook ons land bereikt. Het is voor ons allemaal en zware tijd. Een tijd die veel onrust en spanningen met zich meebrengt. Je wil het virus niet krijgen en je wil ook niet dat dat de zieken en zwakkeren in onze samenleving besmet raken met alle mogelijke gevolgen van dien.

Vanaf 16 maart zijn we open voor de kinderen van ouders die werken in cruciale beroepen. Met hele team maken we er voor de kinderen een leuke tijd van. Ook voor de kinderen is het verwarrend; ze spelen in het Speurneuzenlokaal, samen met kindjes die ze in het begin niet kenden en er zijn andere juffen aanwezig.

Gelukkig is iedereen flexibel en hebben we het erg gezellig met elkaar.

Dat neemt niet weg dat we onze Dribbeltjes verschrikkelijk missen.

We hopen dat het virus snel onder controle is en dat wij weer elke dag leuke dingen kunnen gaan beleven met ons allen.

 

Liefs van Ria en Truus en hopelijk tot gauw!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl