angela-tinker-bell-800x500.jpg

Krantenartikel in Debuurt.nl over Tinker Bell tijdens de Coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor rare tijden waar veel van het aanpassingsvermogen van ons wordt verwacht. De andere kant van de medaille is dat er vele positieve initiatieven ontstaan om elkaar door deze moeilijke tijd te helpen. Zo is het ook op kinderopvang Tinker Bell. Het team van medewerkers staat nu klaar om 24-uurs kinderopvang te bieden voor kinderen van een of twee ouders in cruciale beroepen. “We zijn een heel hecht team.”

We bellen met medewerkster Angela van Uden, al jaren werkzaam bij Tinker Bell aan de Schoolstraat in het Dorp. “Vanuit de overheid kwam de vraag naar 24-uurs opvang”, legt Angela uit. “ter voorbereiding van een piek waarbij veel zorgmedewerkers en hulpverleners nodig zijn en ouders dus een opvangplek hebben. Als iemand dit opeens nodig heeft, kun je bij ons aankloppen en staan we direct klaar. De diensten liggen klaar en de bedden staan opgemaakt. Tot nu toe wordt er nog geen gebruik van gemaakt.”

24 uur
Ouders in de zorg, bij de politie, brandweer en andere vitale beroepen: als één ouder werkzaam is in een van deze cruciale beroepen dan is er opvang beschikbaar in Zoetermeer. “We zijn tot nu toe het enige kinderdagverblijf dat 24 uur opvang aanbiedt. Ook voor kinderen die hier nog niet op de opvang zitten, kunnen bij ons terecht. En ouders uit kleinere, omliggende gemeenten kunnen met ons in gesprek.”

Positief
Bij Tinker Bell werken ongeveer 30 medewerkers. “Normaal gesproken hebben we negen groepen in ons verblijf. We werken nu in kleine groepjes, dus iedereen werkt veel minder dan normaal”, vertelt Angela. “Toen de vraag vanuit de overheid werd gesteld, reageerden al mijn collega’s positief dat ze willen meewerken. De sfeer is door de crisis helemaal anders, we zijn zelf ook onzeker. Maar hoe wij samenwerken en hoe hulpvaardig we allemaal zijn, is zo fijn te merken. We lijken net één familie waarin we een front vormen en klaar willen staan. Ik voel me daar heel fijn bij.”

Normaal programma
Alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen zijn in deze tijd in de opvang aanwezig. “Wij vangen kindjes van 0 tot 4 jaar op. Alleen baby’s en peuters zijn gescheiden maar verder zit iedereen door elkaar. De sfeer is positief en de kinderen doen het goed. We houden gewoon onze dagprogramma’s als normaal aan. We maken een ommetje en verder spelen de kinderen buiten op onze omheinde buitenplaats. Alleen de medewerkers wisselen elkaar af.”

Mooi om te zien
Als een ouder zich meldt voor noodopvang kunnen we direct schakelen. We bekijken per situatie wat nodig is. Zo zullen we koken en het kind kan blijven slapen. Voor de medewerkers staan nu ook bedden klaar.” Voor het dankbare werk dat Angela en haar collega’s doen, krijgen ze veelal bedankjes van ouders. Bloemen, fijne Faceookberichten en tekeningen van kinderen in de brievenbus. We voelen ons gesteund door iedereen en dat is mooi om te zien.”

Klik op deze link voor  het originele artikel 

 

 Terug
Geplaatst: 03-04-2020 16:02:00

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

orig_collega-gezocht_600ea.jpg

Kom werken bij Tinker Bell!

Wil jij de BBL-Opleiding gaan doen? Ben je nog aan het studeren en zoek je een leuke stage of zoek je een leuke baan in de kinderopvang? 

 

Ben je gek op kinderen? Zoek je een plek waar jouw mening ook mee telt?  Waar je meedenkt in het vormen van het beleid? Waar eigen initiatief wordt gestimuleerd en waar jij je eigen ideeën ook kwijt kan?  

Dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Wij zoeken pedagogisch medewerkers, stagiaires, BBL-studenten die enthousiast zijn en graag werken met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.  

 

Enthousiast geworden?  Mail naar info@tinker-bell.nl

 

 

 

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl