Kinderdagverblijf Zoetermeer - Tinker Bell - Kinderopvang

Krantenartikel in Debuurt.nl over Tinker Bell tijdens de Coronacrisis

angela-tinker-bell-800x500.jpg

De coronacrisis zorgt voor rare tijden waar veel van het aanpassingsvermogen van ons wordt verwacht. De andere kant van de medaille is dat er vele positieve initiatieven ontstaan om elkaar door deze moeilijke tijd te helpen. Zo is het ook op kinderopvang Tinker Bell. Het team van medewerkers staat nu klaar om 24-uurs kinderopvang te bieden voor kinderen van een of twee ouders in cruciale beroepen. “We zijn een heel hecht team.”

We bellen met medewerkster Angela van Uden, al jaren werkzaam bij Tinker Bell aan de Schoolstraat in het Dorp. “Vanuit de overheid kwam de vraag naar 24-uurs opvang”, legt Angela uit. “ter voorbereiding van een piek waarbij veel zorgmedewerkers en hulpverleners nodig zijn en ouders dus een opvangplek hebben. Als iemand dit opeens nodig heeft, kun je bij ons aankloppen en staan we direct klaar. De diensten liggen klaar en de bedden staan opgemaakt. Tot nu toe wordt er nog geen gebruik van gemaakt.”

24 uur
Ouders in de zorg, bij de politie, brandweer en andere vitale beroepen: als één ouder werkzaam is in een van deze cruciale beroepen dan is er opvang beschikbaar in Zoetermeer. “We zijn tot nu toe het enige kinderdagverblijf dat 24 uur opvang aanbiedt. Ook voor kinderen die hier nog niet op de opvang zitten, kunnen bij ons terecht. En ouders uit kleinere, omliggende gemeenten kunnen met ons in gesprek.”

Positief
Bij Tinker Bell werken ongeveer 30 medewerkers. “Normaal gesproken hebben we negen groepen in ons verblijf. We werken nu in kleine groepjes, dus iedereen werkt veel minder dan normaal”, vertelt Angela. “Toen de vraag vanuit de overheid werd gesteld, reageerden al mijn collega’s positief dat ze willen meewerken. De sfeer is door de crisis helemaal anders, we zijn zelf ook onzeker. Maar hoe wij samenwerken en hoe hulpvaardig we allemaal zijn, is zo fijn te merken. We lijken net één familie waarin we een front vormen en klaar willen staan. Ik voel me daar heel fijn bij.”

Normaal programma
Alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen zijn in deze tijd in de opvang aanwezig. “Wij vangen kindjes van 0 tot 4 jaar op. Alleen baby’s en peuters zijn gescheiden maar verder zit iedereen door elkaar. De sfeer is positief en de kinderen doen het goed. We houden gewoon onze dagprogramma’s als normaal aan. We maken een ommetje en verder spelen de kinderen buiten op onze omheinde buitenplaats. Alleen de medewerkers wisselen elkaar af.”

Mooi om te zien
Als een ouder zich meldt voor noodopvang kunnen we direct schakelen. We bekijken per situatie wat nodig is. Zo zullen we koken en het kind kan blijven slapen. Voor de medewerkers staan nu ook bedden klaar.” Voor het dankbare werk dat Angela en haar collega’s doen, krijgen ze veelal bedankjes van ouders. Bloemen, fijne Faceookberichten en tekeningen van kinderen in de brievenbus. We voelen ons gesteund door iedereen en dat is mooi om te zien.”

Klik op deze link voor  het originele artikel 

 

Groepsnieuws

65531321_2129553517174101_6230659161672122368_n.jpg

Het laatste nieuws over de groepen...nu te lezen onder het kopje " groepsnieuws" 

groepsnieuws

65531321_2129553517174101_6230659161672122368_n.jpg

Het laatste nieuws over de groepen...nu te lezen op onze site! Veel leesplezier......

Pedagogisch beleidsmedewerker/coach

Angela pedagogisch.jpg

Beste ouders,

m.i.v. 1 januari 2019 is voor elk kinderdagverblijf een deeltijdfunctie  pedagogisch beleidsmedewerker/coach benodigd ter ondersteuning van de groepen.

Wij willen jullie langs deze weg meedelen dat Angela van Uden deze functie bij ons gaat vervullen naast haar huidige administratieve werkzaamheden. Dit houd dus in dat zij zich meer met het pedagogisch begeleidings-aspect bezig gaat houden.

Zij is op dit moment druk bezig haar huidige MBO opleiding uit te breiden met een HBO opleiding pedagogisch beleidsmedewerker/coach.

Wij wensen Angela veel succes met het behalen van deze cursus.

Directie Tinker Bell Kinderdagverblijven

Chantal en Dave

Elke dag een warme maaltijd

IMG_2405.JPG

Vanaf maart 2017 elke dag een warme maaltijd!!

Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en daardoor positief bij te dragen aan hun ontwikkeling. Zo bieden wij vanaf maart elke dag een verse, warme maaltijd aan, indien mogelijk met groenten uit onze eigen moestuin.

Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis, want zien eten, doet eten. Mooie toegevoegde waarde is ook dat je ’s avonds de keuze hebt om een boterham te geven of nogmaals een warme maaltijd. Zo kunnen jullie de avond samen rustig beginnen!

Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.
Schoolstraat 38
2712 VC Zoetermeer
079-3167555
info@tinker-bell.nl